Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας Κατηγορεί για Ρατσισμό ? Τα γεγονότα Δυστυχώς τη Διαψεύδουν !!!!!


ΣΕ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ της γερμανικής πολιτικής επικαιρότητας έχει εξελιχθεί η νεανική βία και εγκληματικότητα, με αφορμή το βίαιο επεισόδιο που εξελίχθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα σε σταθμό Μετρό του Μονάχου, όταν ένας 17χρονος Ελληνας και ένας 20χρονος Τούρκος κακοποίησαν βάναυσα και χωρίς λόγο έναν 76χρονο συνταξιούχο καθηγητή. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν τότε αφού οι κάμερες παρακολούθησης κατέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τη βάρβαρη επίθεση και οι εικόνες μεταδίδονταν επί μέρες στα ΜΜΕ. Η επίθεση αυτή έγινε αιτία να ξεκινήσει μια πολύ έντονη και φορτισμένη συζήτηση γύρω από την εγκληματικότητα των νεαρών αλλοδαπών, αφού τα συντηρητικά κόμματα ζήτησαν σκληρότερες ποινές και άμεση απέλαση όσων έχουν υποτροπιάζουσα εγκληματική συμπεριφορά.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ η υπόθεση πήρε νέες διαστάσεις με αφίσα που γέμισε τους δρόμους του Μονάχου, όπου τον Μάρτιο διεξάγονται δημοτικές εκλογές. Ο υποψήφιος δήμαρχος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης της Βαυαρίας, Γιόζεφ Σμιτ, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα με την προεκλογική του αφίσα, η οποία δείχνει τους δύο νεαρούς να κλοτσούν τον πεσμένο στο έδαφος συνταξιούχο και από κάτω το σύνθημα «Δημόσια ασφάλεια. Για να μην είσαι εσύ το επόμενο θύμα. Ψήφισε Csu».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΞΑΝ από όλα τα πολιτικά κόμματα που κατέκριναν το περιεχόμενο της αφίσας, ενώ ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Μονάχου Κρίστιαν Ούντε τη χαρακτήρισε «μια από τις χειρότερες στιγμές στην πολιτική κουλτούρα της Γερμανίας». Ο Σμιτ υπερασπίστηκε το περιεχόμενό της, αλλά και την επιλογή του να κάνει βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του τη βία στις τάξεις των νεαρών αλλοδαπών. Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν είναι δυνατόν να σοκάρονται μερικοί από την αφίσα αυτή, όταν επί μέρες όλα τα ΜΜΕ της χώρας προέβαλλαν ακριβώς αυτές τις εικόνες...». Να σημειώσου με ότι το Μόναχο είναι μία από τις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου, με ελάχιστη εγκληματικότητα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ όμως ακολουθεί και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στην Εση όπου διεξάγονται εκλογές για το τοπικό Κοινοβούλιο σε δύο εβδομάδες. Και εκεί η επίθεση κατά του συνταξιούχου είναι το κεντρικό θέμα των συντηρητικών του πρωθυπουργού του κρατιδίου Ρόλαντ Κοχ, ο οποίος ζητά σκληρότερες ποινές και απελάσεις. Πρόσφατα σε κοινή τους επιστολή πάνω από 100 οργανώσεις μεταναστών που ζουν στη Γερμανία διαμαρτύρονται στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και κάνουν λόγο για ρατσιστικές μεθόδους.

Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, που κατηγορείται για βαριές σωματικές βλάβες, είναι άνεργος και έχει εγκαταλείψει το σχολείο. Βρίσκεται στη Γερμανία εδώ και έξι χρόνια και ο πατέρας του είναι οδηγός λεωφορείου. Το όνομά του έχει καταγραφεί 23 φορές στα αρχεία της Αστυνομίας για αδικήματα που αφορούν από κλοπή ποδηλάτου μέχρι χρήση ναρκωτικών και σωματικές βλάβες. Η πόλη του Μονάχου έχει μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ελλήνων του εξωτερικού στον κόσμο, με περίπου 50.000 μέλη. Στη Γερμανία, εδώ που εμείς είμαστε οι... ξένοι.
Πηγή :ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: