Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Ρουλέτα σήμερα η πρωινή ζώνη με πονταρίσματα στο χάρτη της Ελλάδος που θα κάτσει η μπίλια για να προσδιορίσει το επίκεντρο του σεισμού .



Ξύπνησα σήμερα πολύ πρωί με σκοπό να βρεθώ στον αγιασμό των υδάτων και μέχρι να έρθει η ώρα να αναχωρήσω έκανα χάζι – ζάπιν στην τηλεόραση σε τρία μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας .
Εύκολη δουλειά , διότι τα άλλα είχαν παιδικά και εκκλησιασμό τα κρατικά .
Το θέμα ,βέβαια πιο άλλο, η τσόντα του Κ Γενικού .
Είχε γέλιο να βλέπεις από το ένα κανάλι τον κ. Νίκο με αρχοντικό στιλ με το ένα το χέρι στην τσέπη να μολάρει την εκπομπή του θυμίζοντας τον τσάρο οικονομίας τον Κ. Αλογοσκούφη , από την άλλη την κ. Αλεξάνδρα να μπατάρει εμπρός και αριστερά στην οθόνη σου , λυπάμαι τον κάμεραμαν πως τής βγάζει πλάνο ο καημένος ,μαζί με το άλλο συμπαθητικό παιδί ,μου διαφεύγει το όνομα και τέλος την απαρτία του μεγάλου καναλιού με τον κουκουλοφόρο κρητικό κ. Γιάννη ,τον άλλο κριτικό, τον Μανωλιό με τα γυαλιά μυωπίας που πάνε ασορτί με το χρώμα των μαλλιών του ,τον συμπαθητικότατο πόντιο κ. Ιορδάνη και τέλος τον πρόεδρο κ. Πάνο.
Ενώ έχει ανάψει η συζήτηση για τα καλά για γαμίσια , χύσια διορισμούς ,αυτοκτονίες και εγώ να τρέχω με πέμπτη ταχύτητα το ζάπιν βάζοντας σε λειτουργία το τούρπο για τους προλάβω ,ξαφνικά και τα της 7:14-15 πάνω σε αλλαγή είχαμε έναν απρόσκλητο τηλεθεατή – επισκέπτη τον Κ. Εγκέλαδο!!,που μας χτύπησε την πόρτα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγώ εδώ στην Θεσσαλονίκη επειδή είχα ανεβασμένη την ένταση του ήχου στην τηλεόραση μου κάτι ψιλό άκουσα αλλά στα στούντιο των καναλιών, τους εν λόγω παρουσιαστές -σταρ ,τους τρομοκράτησε .Μάλιστα ο κριτικός με τα ασορτί γυαλιά , στο μεγάλο κανάλι έπαθε μεγάλη πλάκα .
Για δύο τρία λεπτά της ώρας υπήρχε μία αμηχανία στον αέρα .
Ο κ. Νίκος έβγαλε το χέρι από την τσέπη και με αρχοντικό σύστησε ψυχραιμία άφησε τη καρέκλα και πηγαινοέρχονταν μεταξύ τηλεφωνικού κέντρου και τραπέζι ,η κ .Αλεξάνδρα μπήκε σε καλιπμπρα και ίσιωσε απότομα και κάθε τόσο τίναζε τα μαλιά της ,ο κριτικός με τα μυωπίας άρχισε να διαβάζει μηνύματα από το κινητό του κάνοντας μορφασμούς(τύφλα να εχει ο χάρη κλιν) μπροστά στην κάμερα ,ο κ. Πάνος ψύχραιμος βγήκε εκτός στούντιο για πάρει τηλέφωνα και να μιλήσει με τις πηγές του, δικτυωμένος ο πρόεδρος, ενώ ο κ. Γιάννης μάλλον έφυγε για αποστολή φορώντας την κουκούλα λόγω παγετού σήμερα γιατί δεν τον είδα σε πλάνο όσο ήμουν σπίτι .
Ξαφνικά τι να πω red poll ήπιαν ; έστειλαν στον διάολο και τα γαμίσα και τα χύσια του Γενικού και τις αυτοκτονίες ,και ξεκινούν έναν αγώνα ενημέρωσης πιο κανάλι θα προσδιορίσει το επίκεντρο του σεισμού .
Εκείνη την στιγμή όπως είναι φανερό μπορεί στα διάφορα σεισμολογικά κέντρα να υπήρχε επιφυλακή με ανθρώπινο δυναμικό αλλά με τέτοια ισχύ 6,5 της κλίμακας ρίχτερ έσπευσαν επειγόντως και οι επικεφαλής διακεκριμένοι σεισμολόγοι στα κέντρα τους για να βγάλουν οι άνθρωποι ακριβή ανακοινωθέντα όσο αφορά το επίκεντρο ,την ισχύ και το εστιακό βάθος του σεισμού που κούνησε την Ελλάδα .
Εντάξει βρισκόμαστε στην εποχή της γρήγορης πληροφορήσεις αλλά υπάρχει ένα όριο δεοντολογίας το οποίο καταπατήθηκε από τους windowsman και ξεκίνησε η ρουλέτα με πονταρίσματα επάνω στον χάρτη της Ελλάδος για το που θα σταματήσει η μπίλια για προσδιορίσει το επίκεντρο του σεισμού βγάζοντας από έξω του Έλληνες επιστήμονες και βάζοντας μέσα στο παιχνίδι ξένα σεισμολογικά κέντρα που έδιναν λανθασμένη πληροφόρηση στα 5΄ πρώτα λεπτά της ώρας όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων .
Ενα αλαλούμ πληροφόρησης, δυο κανάλια στα πρώτα 5΄-7΄Λεπτα έλεγαν βόρεια της Μυτιλήνης , άλλο έλεγε Νότιο Αιγαίο , μετά άλλαξαν για κεντρική Ελλάδα , μετά Μεσσηνία ,μετά. Ιόνιο , παράλληλα δε αγανακτούσαν γιατί δεν έβρισκαν τους διακριμένους σεισμολόγους για on linen τηλεφωνικές επικοινωνίες αφού οι άνθρωποι βρίσκονταν επάνω από τα μηχανήματα τούς, δεν τους έγινε αρεστό αυτό που τους είπε ο πρώτος σεισμολόγος που βγήκε στα κανάλια ο κ. Λεκκας ότι για σίγουρα αποτελέσματα πρέπει να περάσουν 20 -30 λεπτά διότι πρέπει να γίνουν μετρήσεις, επαληθεύσεις ,διασταύρωσης με άλλα δικά μας κέντρα , για ακριβές αποτελέσματα και να αναμείνουνε μη σκορπώντας πανικό και εντυπώσεις .
Αλλά αυτοί καθήμενοι στις πολυθρόνες τους άρχισαν με επιτακτικό ύφος να ζητούν απαντήσεις για την αργοπορία στην ενημέρωση .
7:45-47 ακριβώς 30’ έβγαλε το αστεροσκοπείο Αθηνών το ανακοινωθέν για το επίκεντρο του σεισμού Νοτίως του Λεωνιδίου .
Ενώ πριν , δύο κανάλια που είχαν τελικά αποφασίσει για το επίκεντρο την γραμμή μεταξύ Κυπαρισσίας και Μεσσηνίας έσπευσαν κάπως να το εκμεταλλευτούν αλλά καμία σχέση το Λεωνίδιο με την γραμμή αυτή , μάλιστα μιλώντας με τον αντιδήμαρχο Λεωνιδίου η κ Αλεξάνδρα του λέει εμείς προσδιορίσαμε ότι ήταν στην γραμμή Κυπαρισσίας και Μεσσηνίας (Ιόνιο) και της αντί λέει ο εν λόγω ότι δεν έχει καμία σχέση η γραμμή αυτή διότι το χωριό είναι ακριβώς από την αντίθετη (Αιγαίο )πλευρά και η ατάκα της Αλεξάνδρας …… «εντάξει είναι μέσα στο ίδιο γεωγραφικό κομμάτι» !!!!!!!!!!!!!!!
Ενώ συνεβαίνανε αυτά η κρατική τηλεόραση εκκλησιαζόταν η κοιμόνταν του δικαίου ενώ η φραουλίτσα και ο φρανκλιν δεν κατάλαβαν το κούνημα .
Τώρα αυτοί για καλύψουν το έδαφος της πληροφόρησης άρχισαν να φεύγουν από τα αναψυκτηρια τους αρχαιολογικούς χώρους και τις οδούς που έγιναν αυτοκτονίες και σπεύδουν στο Λεωνίδιο .
Προσοχή χωριανοί μην καταγράψουν κανένα αυθαίρετο!!!!!!
Όλα αυτά τα γράφω διότι η υπεροψία και η αλαζονεία δεν είναι προσόν μόνον των πολιτικών μας αλλά και των δημοσιογράφων που έχοντας βήμα και ισχύ από την τηλεόραση αυτοαναγορεύονται σε παντογνώστες και σε εισαγγελικούς λειτουργούς λες και έχουν πάρει τα διδακτορικά και τις διατριβές σε όλους τους τομείς ,πότε τα πρόλαβαν όλα; εκατό ζωές να είχαν δεν θα πρόλαβαν και πάλι .
Αφήστε ρε και λίγο μέρος στην επιστήμη , σε πολλά μέρη του κόσμου μεγάλοι επιστήμονες είναι ελληνικής καταγωγής ,εμπιστευτείτε τους Έλληνες επιστήμονες Μην καταντάτε «νούμερα» ,χάρη αριθμών (νούμερα) τηλεθέασης ,ρε μην μας υποτιμάτε έχουμε κρίση .
Και κάτι άλλο μην υποτιμάτε τους Έλληνες ιδιόκτητες bloger, διότι το έχετε παρακάνει με την αλαζονεία σας επειδή έχει ο κάθε ένας από εσάς από ένα blog και γράφει επώνυμα και είναι επιτυχώς επισκέψιμο.
Αφήστε τις ειρωνείες στα τηλεοπτικά παράθυρα για τους Έλληνες bloger ακόμη δεν έφυγε από το χέρι σας το μελάνι από το τυπογραφείο της εφημερίδας και ο χτύπος του ήχου από το αυτί σας από τα πλήκτρα γραφομηχανής όταν εμείς γράφαμε σε forum και blog ηλεκτρονικά .
Η αναφορά αυτή για μερικούς που την είδαν κάπως και δεν σέβονται την ιστορία
Επανέρχομαι και λέω ,
Για την τηλεθέαση δεν περίμεναν το ανακοινωθέν από τους σεισμολόγους και ούτε σεβάστηκαν τους τηλεθεατές άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα δε σε τοπικούς άρχοντες , Δημάρχους ,Αντιδημάρχους , Νομάρχες , επιστήμονες μπλοκάροντας τις γραμμές και δυσχεραίνοντας το έργο τους μάλιστα δε αγανακτισμένος ο Δήμαρχος Λεωνιδίου όταν έπεφταν οι ερωτήσεις κατά ριπάς τους είπε «αφήστε παιδιά την γραμμή ελεύθερη για να μπορέσω να συνεννοηθώ με τους δικούς μου ανθρώπους»
Παρόλο που ήταν ισχυρός ο σεισμός ευτυχώς δεν είχαμε θύματα η ζημίες μέχρι τώρα ,αλλιώς θα έπεφταν βροχή σήματα για έκτατη επικαιρότητα ,αναμένουμε τι θα δείξουν στα βραδινά .
Πάντως σήμερα η Ελλάδα είχε Άγιο ευτυχώς για εμάς ,
Ευτυχώς για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση διότι με τέτοιο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων πανάρχαιο και ελλιπέστατο θα έπεφταν σαν ύαινες επάνω οι αδιάφθοροι δημοσιογράφοι και θα τον κατασπάραζαν , θα ήταν το τέλος του έχοντας στην πλάτη τα καλοκαιρινά, πρέπει να πιει καμία νταμιλτσά αγιασμό και να ανάψει καμία ντουζίνα κεριά .
Δυστυχώς για τους TV STAR δημοσιογράφους που χάσανε τα ερωτηματολόγια για την κρατική μηχανή , το επιτακτικό ύφος ,την εισαγγελική λειτουργία και δυστυχώς θα πρέπει να περιοριστούν πάλι σε χύσια και γαμίσια .
Δώστε βήμα να μιλήσουν και οι επιστήμονες είναι η μέρα τους !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: