Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Εκλογές Στήν Κύπρο: Ο Τάσσος και οι… «Μεταλλαγμένοι»

Πριν από 4 χρόνια ο Τάσσος Παπαδόπουλος, έκανε τη μεγάλη ανατροπή:
* Ακύρωσε τον εκβιασμό ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος ενός μικρού λαού. Η καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρου υπήρξε το πρώτο ηχηρό ράπισμα στην παγκοσμιοποίηση. Ακολούθησε άλλα δύο ραπίσματα: η καταψήφιση του ευρω-συντάγματος σε Γαλλία και Ολλανδία..
* Αψήφησε τους εκβιασμούς ισχύος. Τον απείλησαν, ότι αν δεν αποδεχόταν το Σχέδιο Ανάν θα ακολουθούσε διεθνής αναγνώριση του ψευδοκράτους, ότι θα τον απομόνωναν, ότι θα ακύρωναν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε.
* Αντέστρεψε τους διεθνείς συσχετισμούς. Μέχρι πρόσφατα ήταν η Τουρκία που, διατηρώντας στρατό κατοχής στα βόρια, πίεζε ασφυκτικά την Κύπρο να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της εισβολής. Σήμερα είναι η διεθνής κοινότητα που πιέζει την Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο. Τόσο απλά…
* Αν ο Κυπριακός Ελληνισμός είχε αποδεχθεί το Σχέδιο Ανάν, αν δεν είχε βρει στο πρόσωπο του Τάσσου Παπαδόπουλου ένα αληθινό ηγέτη, σήμερα η Κύπρος θα ήταν ένα θλιβερό προτεκτοράτο, διοικούμενο από ένα συνταγματικό εξάμβλωμα που θα εξίσωνε την πλειονότητα των Ελληνοκυπρίων με το κατοχικό καθεστώς, θα νομιμοποιούσε πλήρως τα τετελεσμένα της εισβολής και θα υπέτασσε το νησί στην επιδιαιτησία εξω-χώριων διορισμένων δικαστών, που δεν θα εκλέγονταν και δεν θα λογοδοτούσαν στο λαό της Κύπρου.
* Το προτεκτοράτο αυτό θα ήταν απομονωμένο μέσα στην Ευρώπη, διότι οι συνταγματικές πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν θα το δέσμευαν να στηρίζει ανυποχώρητα την Τουρκική ένταξη. Τώρα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έχουν αλλάξει γνώμη και δεν θέλουν την Τουρκία ανάμεσά τους…
Πρόσφατα ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι προτιμά πλέον την «ειδική σχέση» της Τουρκίας με την Ευρώπη, όχι την πλήρη ένταξή της. Ο ίδιος ο κ. Σημίτης είχε την ευχέρεια να αλλάξει γνώμη. Αν είχε περάσει το Σχέδιο Ανάν - που ο κ. Σημίτης τόσο πεισματικά υποστήριξε - ολόκληρη η Κύπρος δεν θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη…
Τον Τάσσο Παπαδόπουλο τον πολεμάει στην Κύπρο, μια «μεταλλαγμένη Αριστερά» – χωρίς διάθεση αντίστασης - και μια «μεταλλαγμένη Δεξιά» – χωρίς αίσθηση εθνικής αξιοπρέπειας. Ενδεχόμενη νέα νίκη του θα παίξει καταλυτικό ρόλο - όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Καραμανλής αντέστρεψε την προηγούμενη πολιτική Σημίτη και στήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο το 2004. Μια νέα νίκη του Τάσσου σήμερα, θα στηρίξει τον Κώστα Καραμανλή, για τη μεγάλη «φυγή προς τα μπρός» που τόσο έχει ανάγκη. Και ο ίδιος και η Ελλάδα…
Συντάκτης: Του Χρύσανθου Λαζαρίδη
από το Δυκτιο 21
Νυκτερινός Επισκέπτης
Στην Κύπρο εγινε κάτι το αδιανόητο, στον δεύτερο γύρο αφού δεν εκλέγεται πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή ,η Δεξιά (Αναστασιάδης ) θα συμπράξει με την Αριστερά (με τον Σημερινό Υποψήφιο Χριστόφια)και αυτό εάν δεν είναι είδηση !!!!!
διαβάστε περισσότερα από το παρόν Της Κυριακής με τίτλο "Συνωμοσία κατά του Τάσσου"
Επίσης Διαβάστε το βιβλίο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο Η παγίδα της Κύπρου
και απο τον Παναγιώτη Ήφαιστο Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς το Ανίερες συμμαχίες και ανίερες «υπερβάσεις»
και το ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Aυτοκτονία ή πορεία προς λύση;
Γία να δούμε τι θα δούμε ; Εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι τον Αδελφό Ελληνοκυπριακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: