Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΕΦΑΝΕ ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Συντάκτης: Κωνσταντίνος
     Συνεργάτης

Κατά την επίσκεψη του στο Βατικανό στις 25 Μαΐου, ο Αρχιεπίσκοπος των Σκοπίων είπε τα εξής:
«Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη το έργο σου έχει πετρώσει. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη, χωρίς καμία ελευθερία για ένα βιβλίο, μια λέξη, ένα γράμμα στη δική σου και τη δική μας γλώσσα. Στη περιοχή όπου όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως μιλάμε εμείς σήμερα, απαγορεύεται, στις μέρες μας, αυτή η γλώσσα όχι μόνο να ομιλείται και να χρησιμοποιείται για προσευχή, αλλά και να υπάρχει. Σήμερα, δυστυχώς, η αντιμετώπιση εκεί είναι πολύ χειρότερη από αυτή της τριγλωσσίας στο δικό σου καιρό. Διαφωτιστή, σήμερα, οτιδήποτε θυμίζει εσένα και εμάς έχει καταστραφεί στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Φλώρινα, τη Καστοριά. Όχι μόνο οι ζωντανοί, αλλά ούτε και οι πεθαμένοι μπορούν να βρουν εκεί ειρήνη».
Σε ανακοίνωσή του για τα λεγόμενά του στο Βατικανό στις 26 Μαΐου, αναφέρει σε κάποιο σημείο τα παρακάτω:
«Ουδέποτε θα μπορούσε να αμφισβητηθεί ότι η Θεσσαλονίκη υπήρξε η γενέτειρα της πρώτης δικής μας και πανσλαβικής γραφής, η οποία βασίστηκε στον προφορικό λόγο των τότε κατοίκων του τόπου. Ως εκ τούτου, η Θεσσαλονίκη ανήκει πνευματικά και πολιτιστικά σε εμάς και σε όλους τους σλαβικούς λαούς για πάντα».
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε διάβημα, ώστε να καταδικαστούν αυτά που είπε ο Στέφανος. Ο άνθρωπος ΑΜΕΣΑ κι όχι έμμεσα παραδέχθηκε ότι η γραφή της γλώσσας που μιλάνε στα Σκόπια (μακεδονική γι αυτούς) είναι η γραφή που απευθυνόταν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ σε Σλάβους κι όχι σε άλλους λαούς.
Οι Σλάβοι όπως όλοι οι ιστορικοί (σοβαροί ή όχι) παραδέχονται εξαπλώθηκαν στις περιοχές όπου βρίσκονται και σήμερα, περίπου τον 6ο μ.Χ. αιώνα, άρα και στα Βαλκάνια. Οι Σλάβοι αγιοποίησαν τα αδέλφια Κύριλλο και Μεθόδιο από τη Θεσσαλονίκη και τους θεωρούν «αρχηγούς» της εκκλησίας τους. Η αποστολή των μοναχών Κυρίλλου και Μεθοδίου(ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗ ΣΛΑΒΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ήταν ο εκχριστιανισμός των Σλάβων, μετά από παράκληση του βασιλιά τους Ρατισλάβου περίπου το 863 μ.Χ. τους οποίους απέστειλε στην περιοχή, ο Πατριάρχης του Βυζαντίου Φώτιος μετά από διαταγή του αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ΄. Προκειμένου να διευκολύνουν τη προσέγγισή τους προς αυτόν τον λαό, χρησιμοποίησαν ένα νέο αλφάβητο (βασισμένο στο ελληνικό), το οποίο μπορούσε να αποδώσει τους φθόγγους της σλαβικής γλώσσας, το οποίο εφηύρε ο Κύριλλος(κυριλλικό ή γλαγολιτικό).
Τα δυο αδέλφια πήραν αποστολή να εκχριστιανίσουν τους Σλάβους κι όχι κάποιους άλλους και γι αυτό ο Στέφανος ήταν απόλυτος: «Η Θεσσαλονίκη ανήκει πνευματικά και πολιτιστικά σε εμάς και σε όλους τους σλαβικούς λαούς για πάντα». Άρα ο άνθρωπος παραδέχεται ότι ο λαός του είναι Σλάβοι (ο Κύριλλος κι ο Μεθόδιος εκχριστιάνισαν τους Σλάβους κι όχι άλλο λαό) και η γραφή της γλώσσας του ήταν κυριλλική, άρα αυτή που προορίστηκε αποκλειστικά γι αυτό και μόνο γι αυτόν τον λαό..
(Φυσικά η σημερινή γλώσσα των Σκοπίων είναι ξεκάθαρα διάλεκτος της Βουλγαρικής αφού το 25 % των λέξεων είναι πανομοιότυπες, το 65% είναι κοινές αλλά προφέρονται διαφορετικά και μόνο το 15% είναι διαφορετικές. Τώρα αν ισχυριστούν ότι και οι Βούλγαροι είναι Μακεδόνες, αυτό είναι άλλη ιστορία).
Ο άνθρωπος (και να είναι καλά) παραδέχθηκε ΑΜΕΣΑ, ότι ο σημερινός λαός των Σκοπίων προέρχεται από Σλάβους και όχι από τους αρχαίους Μακεδόνες κι εμείς αντί να πανηγυρίσουμε και να δείξουμε στους ξένους τα λεγόμενά του, βγήκαμε να τον «φάμε». Χάνονται τέτοιες ευκαιρίες; (Βέβαια, θα μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε, το λόγο για τον οποίο σήμερα δεν ομιλούνται τα ελληνικά στο Μοναστήρι, στη Στρώμνιτσα ή στη Γευγελή (ελληνικές πόλεις των Σκοπίων), αλλά και πάλι «κοιμόμαστε».
Πάντως η ουσία είναι μία: «Αρχιεπίσκοπε των Σκοπίων σʼ ευχαριστούμε που εσύ, αναγνωρίζεις ότι εσύ κι ο λαός σου είστε Σλάβοι και σου ζητάμε συγγνώμη(δε φταίμε εμείς) που στη γενέτειρα πόλη της πανσλαβικής γραφής, Θεσσαλονίκη, δεν υπήρξαν ποτέ συμπατριώτες σου για να τη γράψουν. Μακάρι ίδιες δηλώσεις να έκαναν και οι πολιτικοί της χώρας σου».
Νυκτερινός Επισκέπτης
Κωνσταντίνε έτσι όπως το έθεσες το Θέμα έβαλε Αυτογόλ τελικά Ο Άνθιμος !!εντάξει αυτός δεν παίζει μπάλα, αλλά άλλος που παίζει μέρα παρά μέρα 5 Χ 5 ο μπαλαδόρος νομάρχης μας ο κ.Ψωμιάδης πως την πάτησε ?
Τελικά Κωνσταντίνε μήπως ξέρουνε κάτι παραπάνω από εμάς ; ρε δεν γίνετε να τρώμε τέτοια αυτογόλ στο 90'. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EXEIS DIKIO.MA KANENAS DEN TO SKEFTHKE NA TRIPSEI TIS DHLVSEIS STH MOYRH TVN SKOPIANVN;

Ανώνυμος είπε...

παιδιά εχεται δίκαιο
κανέναν δεν το πρόσεξε ,ουτε οι ξερόλες star μεγαλο δημοσιογράφοι ,το αλλό δε αυτό το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού μόνο για να παραλαμβάνειDVD είναι? και αφήνει τέτοιες ευκαιρίες ανεκμετάλευτες?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΚΟΥΦΟ ΕΙΝ'ΑΥΤΟ;ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΛΑ ΡΕ,ΑΣΕ ΕΜΑΣ.Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ.ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας παιδιά !!!
Συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο που με την ανάπτυξη του άρθρου , τελικά με έπεισε διότι από εχθές προσπαθούσα να βρω κάτι και είχα ανατρέξει σε εγκυκλοπαίδειες για να αντικρούσω το άρθρο του γιατί νόμιζα πως δεν είναι έτσι τα πράγματα .
Έχετε δίκαιο παιδιά εκτός από εμάς (τους Πολιτικούς μας ) ανιστόρητος και ο Στέφανος τελικά οι σκοποινοί δεν ξέρουν τι θέλουν δεν έχουν κατασταλάξει και εμείς κοιμόμαστε ..