Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Πέτρος Τατούλης η Ρατατούλης η Ψευτόμαγκας .

Συντάκτης: Κωνσταντίνος
Συνεργάτης

Κοινή επιστολή, με την οποία ζητούν νέες διαβουλεύσεις για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, απέστειλαν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης, ο Σπύρος Κουβέλης του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Μεταξύ άλλων, οι τρεις βουλευτές υποστηρίζουν πως στο Εθνικό Χωροταξικό καταγράφεται μια έλλειψη σαφούς στρατηγικής, ξεκάθαρης φιλοσοφίας και σύγχρονου οράματος και καλούν τον κ. Σουφλιά θέσει το αναθεωρημένο Σχέδιο «σε νέα, ανοιχτή, ουσιαστική και δημόσια διαβούλευση ώστε να έλθει στη Βουλή έχοντας πραγματικά εξασφαλίσει την κοινωνική συναίνεση που θα επιτρέψει την εφαρμογή του στην πράξη
Αυτός ο ανεκδιήγητος Ρατατούλης(δηλαδή τρωκτικό) ξαναχτύπησε. Αυτά τα' λεγε όταν ήταν διορισμένος υφυπουργός;
Όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι λάθος, όλοι είναι άχρηστοι, όλοι τα παίρνουν, όλοι πρέπει να παραιτηθούν….
Αυτή η στάση του Ρατατούλη, επιεικώς ονομάζεται ανανδρεία. Δε λέμε αν έχει δίκιο ή άδικο σ’ αυτά που λέει για τη κυβέρνηση. Αυτό είναι θέμα του ελληνικού λαού που θα τους επιβραβεύσει ή θα τους «μαυρίσει». Αυτό που δε μπορούμε να ανεχθούμε, είναι ότι τα ίδια πρόσωπα που «κράζει» σήμερα ο Ρατατούλης, συγκροτούσαν και τη κυβέρνηση που ήταν διορισμένος ο ίδιος, ως υφυπουργός πολιτισμού. Τότε όλα ήταν ρόδινα. Όλα δούλευαν ρολόϊ . Μόλις μας απολύσανε, ας βγάλουμε τη κακία μας και τη παλιανθρωπιά μας.
Οι υπουργοί της Ν.Δ. τι κάνουν; Ότι πρόβλημα δημιουργείται κατευθείαν σα καραμέλα, αναφέρουν το γνωστό «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ»(παπαριές, αυτοί έλεγαν ότι σε 100 μέρες θα τ' αλλάξουν όλα, σεμνά και ταπεινά).Εμείς τα κάνουμε όλα καλά(όπως όλα δούλευαν ρολόϊ επί Ρατατούλη στο υπουργείο πολιτισμού). Όταν βγαίνει στη φόρα κάποιο σκάνδαλο, κατευθείαν τα ρίχνουν στο ΠΑΣΟΚ κι όλα μέλι-γάλα. Αν μ’ αυτούς δε συμφωνείς, να σου θυμίσουμε τις δηλώσεις σου για τη κατάρρευση του στέγαστρου, στον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης:
«Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το δυστύχημα…. είναι ένα ακραίο γεγονός και οφείλεται σε λανθασμένες τεχνικές επιλογές….. η ανάθεση του έργου στην αρχαιολογική εταιρία έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει σχέση το σημερινό υπουργείο πολιτισμού…... το σύστημα επιλογής και διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλα τεχνικά έργα, είναι ένα μεγάλο θέμα…..
Δηλαδή ξεκινάει ένα έργο πολιτισμού από τη προηγούμενη κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αλλάζει η κυβέρνηση και αυτομάτως το έργο δεν το παρακολουθεί η νέα, γιατί δεν το ξεκίνησε αυτή. Τι λες ρε παιδί μου!!! Τέτοια πράγματα....Φυσικά αν δεν υπήρχε δυστύχημα στη μέση θα έτρεχε να το «καρπωθεί» αλλά τότε δε δίστασε να μετακυλήσει τις ευθύνες σε άλλους. Το σύστημα επιλογής και διαχείρισης της Ν.Δ. για τα μεγάλα τεχνικά έργα επί θητείας του Ρατατούλη στη κυβέρνηση ήταν διάφανο και δεν είχε να πει τίποτα. Όταν απολύθηκε διαπίστωσε ότι όλοι τα παίρνουν. Πολιτικές ευθύνες δεν είχε ο ίδιος για το δυστύχημα, αλλά από την ημερομηνία απόλυσής του και μετά όλοι είναι πολιτικά ένοχοι και πρέπει να παραιτηθούν(Βεβαίως να προσθέσουμε, ότι ο Ρατατούλης αποφάσισε ο ίδιος να ανοίξει και να λειτουργήσει για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Σαντορίνης δύο φορές, χωρίς να ακούσει τους ειδικούς που τον συμβούλεψαν για το αντίθετο. Ήθελε προβολή λόγω των Ολυμπιακών αγώνων το πουλάκι μου).
Τελικά ρε ποντικοχιμπατζή, τι θέλεις; Γιατί μας ταλαιπωρείς; Με ποιόν είσαι; Ή μείνε με το κόμμα σου και βούλωσέ το, ή ανεξαρτητοποιήσου, ή επιτέλους παραιτήσου, αφού δε συμφωνείς με τις αποφάσεις του κόμματός σου. Δε μπορούμε άλλο να βλέπουμε ψευτόμαγκες που στο όνομα της ανανδρείας, προδίδουν όλους αυτούς τους ταλαίπωρους που τους ψήφισαν και τους ανέδειξαν. Ου να χαθείτε γυναικούλες…..
Ρε βρομιάρη!!!
Εσύ και οι παλιάνθρωποι όμοιοι σου (οι οπαδοί του Μητσοτάκη....αμ τώρα εξηγούνται όλα),
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ
Παραιτηθείτε τώρα που προλαβαίνετε, γιατί αλλιώς σαν τρωκτικά που είσαστε(θα φάτε τέτοιο ποντικοφάρμακο που θα το φυσάτε και δε θα κρυώνετε).
ΨΩΦΟ ΣΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ
Νυκτερινός Επισκέπτης
Απο καιρό τον εχω στην Κόκκινη Λίστα, ο εμπαιγμός έχει όρια για πόσα κιλά μαλάκες μας εχει; Αμάν !!!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;

Πέτρος Τατούλης είπε...

Αγαπητέ Κωνσταντίνε και Νυκτερινέ Επισκέπτη,

Κατ’ αρχήν, θα σου πρότεινα να διαβάσεις ένα άρθρο σχετικά με το Ισραήλ, δάνειο ενός φίλου (http://www.medium.gr/articles/121060173057266.shtml). Βλέπω ότι αυτό το θέμα σε απασχολεί σφόδρα, σε βαθμό κοσμοθεωρίας.

Έχετε ωστόσο ελαφρώς περίεργη την αίσθηση της ελευθερίας του Λόγου. Αν και καταφανώς κινούμαστε σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις, θα επιχειρήσω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με αυτά που μου καταλογίζεις.

-«Αυτά τα έλεγε όταν ήταν διορισμένος υφυπουργός;»

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της υφυπουργίας μου συγκρούστηκα έντονα με το σύστημα. Μην ξεχνάς ότι επί των δικών μου ημερών περατώθηκε η «αμαρτωλή» εκκαθάριση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι κάτι ενδεικτικό. Επίσης γνωστό είναι ότι βρέθηκα απέναντι και στην αλαζονική –ολοκληρωτική συμπεριφορά του γενικού γραμματέα, θεωρώντας ότι είχα χρέος να υπερασπίσω τη σημαία της ηθικής που είχαμε σηκώσει προεκλογικά. Επίσης γνωστό είναι ότι ανέκοψα συμβάσεις που για εμένα δεν πληρούσαν την απαραίτητη νομιμότητα (θα θυμάσαι τις δύο συγκοινωνούσες εταιρείες πατέρα και γιού…). Ας μη λησμονείς ότι ουσιαστικά παρέμεινα στη θέση αυτή ενάμισι χρόνο αφότου η ΝΔ είχε αναλάβει την εξουσία. Σε αυτό το διάστημα δεν θα μπορούσε κανένας λογικός άνθρωπος ασφαλώς να περιμένει ότι θα γίνονταν θαύματα. Με την πάροδο των ετών, ωστόσο, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τις δυσκαμψίες, την αδράνεια και την ολιγωρία του συστήματος. Λες ότι τότε όλα δουλεύανε ρολόι. Πότε το είπα εγώ αυτό; Οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές και σε πολλές περιπτώσεις ανυπέρβλητες. Προσπάθησα ωστόσο να εργαστώ και σκληρά και αποτελεσματικά, σύμφωνα πάντα με την δική μου ιδεολογία και οπτική. Οπότε φίλε μου για ποια κακία και για ποια παλιανθρωπιά μιλάς; Είναι απλό. Επιχειρείς να αναλύσεις συναισθηματικά μια κατάσταση που είναι καθαρά πολιτική. Ως εκ τούτου η οπτική σου είναι αποπροσανατολιστική και μπορεί να κατηγορηθεί ως υποβολιμαία.

-«Όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι λάθος, όλοι τα παίρνουν , όλοι πρέπει να παραιτηθούν»

Ποτέ δεν έχω υποστηρίξει ότι όλα είναι λάθος. Στο θέμα του ΟΤΕ για παράδειγμα ήμουν ο πρώτος που παρακίνησε τον πρωθυπουργό να κωφεύσει στις φωνές του λαϊκισμού που εκπορεύονταν μέσα από την ίδια την παράταξη. Η στάση μου, φίλε Κωνσταντίνε, είναι απολύτως συνεπής από την πρώτη στιγμή που άρχισα να πολιτεύομαι. Μην ξεχνάς ότι ο λόγος που οδηγήθηκα στη διαγραφή το 96 από τον σημερινό πρωθυπουργό ήταν η άρνηση μου να καταψηφίσω νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να το κάνω αυτό, από τη στιγμή που η τότε κυβέρνηση υιοθετούσε μια δική μας πάγια θέση; Να αναιρέσουμε τους εαυτούς μας στο όνομα της στείρας αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης; Δεν θα ήταν τίμιο. Οπότε μάλλον λίγο δύσκολα με λες άνανδρο.

Όσον αφορά την ισοπεδωτική/μηδενιστική λογική που μου προσάπτεις, δεν έχεις καθόλου δίκιο. Εκείνο το οποίο τονίζω σε κάθε περίπτωση είναι ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα με τη διαφθορά είναι ότι στις κρίσεις δεν επέρχεται η κάθαρση. Αυτό τι σημαίνει; Διάχυση ευθυνών σε όλες τις κατευθύνσεις, απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Απομάκρυνση των πολιτών από τα κοινά και τον ουσιαστικό διάλογο.

Τέλος, ποτέ δεν υποστήριξα ότι όλοι είναι άχρηστοι ή τα παίρνουν. Επαναλαμβάνω: το σύστημα έχει και υγιείς δυνάμεις, οι οποίες όμως είναι απομονωμένες. Δείτε τον τρόπο που λειτουργούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις. Διατηρείς μια θέση στη βάση κάποιων δημοσίων σχέσεων με τους ισχυρούς, με βάση το πόσο μεγάλη είναι η στρατιά των δημοσιογράφων που έχεις στη δούλεψη σου, με βάση το πόσο καλά μοιράζεις την κρατική διαφήμιση…Αυτά πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν , διότι υπάρχουν άνθρωποι που και έργο έχουν να επιδείξουν και σχέσεις με την κοινωνία διατηρούν.

- Για το στέγαστρο της Σαντορίνης

Ξέρεις δυστυχώς τα πράγματα μισά. Η απόφαση για την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Σαντορίνης ήταν του ΚΑΣ. Θα έχεις ακούσει ασφαλώς ότι πρόκειται για το κορυφαίο όργανο του ΥΠΠΟ, του οποίου βέβαια οι αποφάσεις είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Προσωπικά ωστόσο, από την στιγμή που δεν είμαι παντογνώστης, σεβάστηκα απολύτως τις αποφάσεις του οργάνου (για να μην προτρέξεις να πεις ότι ήταν δικοί μου οι άνθρωποι που διορίστηκαν σε αυτό, ήμουν από εκείνους τους υπουργούς που διατήρησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των διευθυντών του υππο στις θέσεις τους) και μόνο στην περίπτωση που είχα καταγγελία από πολίτη ή άλλο φορέα για μη σύννομη ή εσφαλμένη απόφαση ανέπεμπα το θέμα προς επανεξέταση. Τώρα, όσον αφορά τις πολιτικές ευθύνες, καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσα να σηκώσω στις πλάτες μου ένα έργο που είχε ολοκληρωθεί κατά 90% πριν αναλάβω εγώ σε αυτήν την θέση. Δεν θα ήταν δίκαιο.

-«Παραιτήσου κτλ…»

Φίλε Κωνσταντίνε. Αν καταφέρεις να δεις τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και όχι υπό το βάρος κάποιας συναισθηματικής φόρτισης θα αντιληφθείς, ότι προσωπικά υπήρξα απόλυτα συνεπείς σε δύο πράγματα. Η κοινωνία το 2004 εμπιστεύθηκε τη Νέα Δημοκρατία με την προσδοκία ότι θα παταχθεί η διαφθορά, θα καλυτερέψουν τα πράγματα. Η Νέα Δημοκρατία με τη σειρά της αυτό υποσχέθηκε. Εγώ εμμένω σε αυτήν την προσδοκία και σε αυτήν την υπόσχεση. Οπότε, μάλλον κάποιοι άλλοι πρέπει να παραιτηθούν, που είναι εκτός αυτής της γραμμής.


Και κάτι γενικό. Ο λόγος για τον οποίο μπαίνω στη διαδικασία να σου απαντήσω, αν και είναι εμφανής η εμπάθεια σου, αλλά και το ότι ουσιαστικά μονολογείς χωρίς να ακούς τον συνομιλητή σου έχει να κάνει με τη δική μου αίσθηση δημοκρατίας. Όλοι πρέπει να ακουγόμαστε. Όλοι δικαιούμαστε βήμα. Όλοι έχουμε φωνή. Εσένα από ότι αντιλαμβάνομαι δεν σου αρέσει αυτή η εικόνα και νανουρίζεσαι ακούγοντας μόνο τις δικές σου ιαχές. Θεωρώ ότι με νηφαλιότητα και ωριμότητα μπορούμε όλοι να συζητήσουμε χωρίς τριτοκοσμικές συνωμοσίες, χωρίς κραυγές…όσο για τα περί Δούρειου Ίππου που σου αρέσει να διακινείς, έχω μόνο να πω ότι ωραία τα παραμυθάκια, αλλά κρατάνε λίγο.

Ps. Γιατί σε ενόχλησε η στάση μου στη Siemens Και τον συνάδελφο που ενεπλάκη, από τη στιγμή που βλέπω στο blog σου ότι εξίσου σκληρή στάση υιοθετείς κι εσύ.

Πέτρος Τατούλης είπε...

@νυκτερινός επισκέπτης

λάθος διεύθυνση, οπότε ιδού όλη η απάντηση

Αγαπητέ Κωνσταντίνε και Νυκτερινέ Επισκέπτη,

Κατ’ αρχήν, θα σου πρότεινα να διαβάσεις ένα άρθρο σχετικά με το Ισραήλ, δάνειο ενός φίλου (http://www.medium.gr/articles/121060173057266.shtml). Βλέπω ότι αυτό το θέμα σε απασχολεί σφόδρα, σε βαθμό κοσμοθεωρίας.

Έχετε ωστόσο ελαφρώς περίεργη την αίσθηση της ελευθερίας του Λόγου. Αν και καταφανώς κινούμαστε σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις, θα επιχειρήσω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με αυτά που μου καταλογίζεις.

-«Αυτά τα έλεγε όταν ήταν διορισμένος υφυπουργός;»

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της υφυπουργίας μου συγκρούστηκα έντονα με το σύστημα. Μην ξεχνάς ότι επί των δικών μου ημερών περατώθηκε η «αμαρτωλή» εκκαθάριση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι κάτι ενδεικτικό. Επίσης γνωστό είναι ότι βρέθηκα απέναντι και στην αλαζονική –ολοκληρωτική συμπεριφορά του γενικού γραμματέα, θεωρώντας ότι είχα χρέος να υπερασπίσω τη σημαία της ηθικής που είχαμε σηκώσει προεκλογικά. Επίσης γνωστό είναι ότι ανέκοψα συμβάσεις που για εμένα δεν πληρούσαν την απαραίτητη νομιμότητα (θα θυμάσαι τις δύο συγκοινωνούσες εταιρείες πατέρα και γιού…). Ας μη λησμονείς ότι ουσιαστικά παρέμεινα στη θέση αυτή ενάμισι χρόνο αφότου η ΝΔ είχε αναλάβει την εξουσία. Σε αυτό το διάστημα δεν θα μπορούσε κανένας λογικός άνθρωπος ασφαλώς να περιμένει ότι θα γίνονταν θαύματα. Με την πάροδο των ετών, ωστόσο, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τις δυσκαμψίες, την αδράνεια και την ολιγωρία του συστήματος. Λες ότι τότε όλα δουλεύανε ρολόι. Πότε το είπα εγώ αυτό; Οι δυσκολίες ήταν πάρα πολλές και σε πολλές περιπτώσεις ανυπέρβλητες. Προσπάθησα ωστόσο να εργαστώ και σκληρά και αποτελεσματικά, σύμφωνα πάντα με την δική μου ιδεολογία και οπτική. Οπότε φίλε μου για ποια κακία και για ποια παλιανθρωπιά μιλάς; Είναι απλό. Επιχειρείς να αναλύσεις συναισθηματικά μια κατάσταση που είναι καθαρά πολιτική. Ως εκ τούτου η οπτική σου είναι αποπροσανατολιστική και μπορεί να κατηγορηθεί ως υποβολιμαία.

-«Όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι λάθος, όλοι τα παίρνουν , όλοι πρέπει να παραιτηθούν»

Ποτέ δεν έχω υποστηρίξει ότι όλα είναι λάθος. Στο θέμα του ΟΤΕ για παράδειγμα ήμουν ο πρώτος που παρακίνησε τον πρωθυπουργό να κωφεύσει στις φωνές του λαϊκισμού που εκπορεύονταν μέσα από την ίδια την παράταξη. Η στάση μου, φίλε Κωνσταντίνε, είναι απολύτως συνεπής από την πρώτη στιγμή που άρχισα να πολιτεύομαι. Μην ξεχνάς ότι ο λόγος που οδηγήθηκα στη διαγραφή το 96 από τον σημερινό πρωθυπουργό ήταν η άρνηση μου να καταψηφίσω νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να το κάνω αυτό, από τη στιγμή που η τότε κυβέρνηση υιοθετούσε μια δική μας πάγια θέση; Να αναιρέσουμε τους εαυτούς μας στο όνομα της στείρας αντιπαράθεσης και αντιπολίτευσης; Δεν θα ήταν τίμιο. Οπότε μάλλον λίγο δύσκολα με λες άνανδρο.

Όσον αφορά την ισοπεδωτική/μηδενιστική λογική που μου προσάπτεις, δεν έχεις καθόλου δίκιο. Εκείνο το οποίο τονίζω σε κάθε περίπτωση είναι ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα με τη διαφθορά είναι ότι στις κρίσεις δεν επέρχεται η κάθαρση. Αυτό τι σημαίνει; Διάχυση ευθυνών σε όλες τις κατευθύνσεις, απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Απομάκρυνση των πολιτών από τα κοινά και τον ουσιαστικό διάλογο.

Τέλος, ποτέ δεν υποστήριξα ότι όλοι είναι άχρηστοι ή τα παίρνουν. Επαναλαμβάνω: το σύστημα έχει και υγιείς δυνάμεις, οι οποίες όμως είναι απομονωμένες. Δείτε τον τρόπο που λειτουργούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις. Διατηρείς μια θέση στη βάση κάποιων δημοσίων σχέσεων με τους ισχυρούς, με βάση το πόσο μεγάλη είναι η στρατιά των δημοσιογράφων που έχεις στη δούλεψη σου, με βάση το πόσο καλά μοιράζεις την κρατική διαφήμιση…Αυτά πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν , διότι υπάρχουν άνθρωποι που και έργο έχουν να επιδείξουν και σχέσεις με την κοινωνία διατηρούν.

- Για το στέγαστρο της Σαντορίνης

Ξέρεις δυστυχώς τα πράγματα μισά. Η απόφαση για την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Σαντορίνης ήταν του ΚΑΣ. Θα έχεις ακούσει ασφαλώς ότι πρόκειται για το κορυφαίο όργανο του ΥΠΠΟ, του οποίου βέβαια οι αποφάσεις είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Προσωπικά ωστόσο, από την στιγμή που δεν είμαι παντογνώστης, σεβάστηκα απολύτως τις αποφάσεις του οργάνου (για να μην προτρέξεις να πεις ότι ήταν δικοί μου οι άνθρωποι που διορίστηκαν σε αυτό, ήμουν από εκείνους τους υπουργούς που διατήρησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των διευθυντών του υππο στις θέσεις τους) και μόνο στην περίπτωση που είχα καταγγελία από πολίτη ή άλλο φορέα για μη σύννομη ή εσφαλμένη απόφαση ανέπεμπα το θέμα προς επανεξέταση. Τώρα, όσον αφορά τις πολιτικές ευθύνες, καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσα να σηκώσω στις πλάτες μου ένα έργο που είχε ολοκληρωθεί κατά 90% πριν αναλάβω εγώ σε αυτήν την θέση. Δεν θα ήταν δίκαιο.

-«Παραιτήσου κτλ…»

Φίλε Κωνσταντίνε. Αν καταφέρεις να δεις τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και όχι υπό το βάρος κάποιας συναισθηματικής φόρτισης θα αντιληφθείς, ότι προσωπικά υπήρξα απόλυτα συνεπείς σε δύο πράγματα. Η κοινωνία το 2004 εμπιστεύθηκε τη Νέα Δημοκρατία με την προσδοκία ότι θα παταχθεί η διαφθορά, θα καλυτερέψουν τα πράγματα. Η Νέα Δημοκρατία με τη σειρά της αυτό υποσχέθηκε. Εγώ εμμένω σε αυτήν την προσδοκία και σε αυτήν την υπόσχεση. Οπότε, μάλλον κάποιοι άλλοι πρέπει να παραιτηθούν, που είναι εκτός αυτής της γραμμής.


Και κάτι γενικό. Ο λόγος για τον οποίο μπαίνω στη διαδικασία να σου απαντήσω, αν και είναι εμφανής η εμπάθεια σου, αλλά και το ότι ουσιαστικά μονολογείς χωρίς να ακούς τον συνομιλητή σου έχει να κάνει με τη δική μου αίσθηση δημοκρατίας. Όλοι πρέπει να ακουγόμαστε. Όλοι δικαιούμαστε βήμα. Όλοι έχουμε φωνή. Εσένα από ότι αντιλαμβάνομαι δεν σου αρέσει αυτή η εικόνα και νανουρίζεσαι ακούγοντας μόνο τις δικές σου ιαχές. Θεωρώ ότι με νηφαλιότητα και ωριμότητα μπορούμε όλοι να συζητήσουμε χωρίς τριτοκοσμικές συνωμοσίες, χωρίς κραυγές…όσο για τα περί Δούρειου Ίππου που σου αρέσει να διακινείς, έχω μόνο να πω ότι ωραία τα παραμυθάκια, αλλά κρατάνε λίγο.

Ps. Γιατί σε ενόχλησε η στάση μου στη Siemens Και τον συνάδελφο που ενεπλάκη, από τη στιγμή που βλέπω στο blog σου ότι εξίσου σκληρή στάση υιοθετείς κι εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Για το Στέγαστρο της Σαντορίνης, δεν είναι καθόλου έτσι κ. Τατούλη και το ξέρετε. Μόλις είχατε διορίσει καινούργιο ΚΑΣ (ο υπουργός το διορίζει, δεν είναι έτσι; τη δική σας υπογραφή φέρει, ή όχι;)και στην πρώτη συνεδρίαση, το βάλατε να συζητήσει το θέμα ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ στο Ακρωτήρι Σαντορίνης. Χωρίς να πείτε ότι ο χώρός είναι κλειστός λόγω έργων. Το ΚΑΣ λοιπόν καθιέρωσε εισιτήριο, αλλά ΔΕΝ λέει πουθενά η γνωμοδότησή του ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ τη λειτουργία του χώρου. ΕΠομένως, μην το επικαλείστε. Αν έχετε αντίρρηση, δώστε στη δημοσιότητα την γνωμοδότηση, την οποία υπογράψατε ως υπουργική απόφαση (ή μήποως δεν την υπογράψατε;. Την υπογράψατε, ε;) Τα υπόλοιπα είναι...