Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικάζει ως ''εγκληματίες πολέμου'', μόνο τους ηττημένους.

Συντάκτης: Κωνσταντίνος
Συνεργάτης
΄΄…..Ο πλέον καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Σερβοβόσνιος Ράντοβαν Κάρατζιτς βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αρχών. Τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική ανάκριση, που αποτελεί το πρώτο στάδιο στη διαδικασία έκδοσής του στη Χάγη.
Ο Κάρατζιτς κατηγορείται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια των 43 μηνών της πολιορκίας του Σεράγεβο. Στον πόλεμο αυτό έχασαν τη ζωή τους 12.000 άνθρωποι. Ο Κάρατζιτς θεωρείται ενορχηστρωτής της σφαγής που έγινε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα, όπου έχασαν τη ζωή τους 8.000 μουσουλμάνοι. Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα θεωρείται η χειρότερη αγριότητα που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ΔΠΔ πλέον καταζητεί άλλους δύο φυγόδικους Σέρβους για εγκλήματα πολέμου: τον Ράτκο Μλάντις, πρώην στρατιωτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας και τον Γκόραν Χάτζιτς, πρώην ηγέτη των Σέρβων της Κροατίας…..΄΄

Αν όλα αυτά είναι αλήθεια και είναι υπεύθυνος για το θάνατο 8.000 ψυχών, καλά θα κάνουν να τον δικάσουν και να τον απαγχονίσουν. Καλά κάνανε με τους Ναζί. Καλά κάνανε και με τον Σαντάμ Χουσειν που τον εκτέλεσαν για τη δολοφονία περίπου 1.000 Κούρδων. Όλοι αυτοί οι «κύριοι» πρέπει να πληρώνουν όχι μόνο για τη δολοφονία ενός ανθρώπου, αλλά μόνο και μόνο για κακοποίηση κάποιου αμάχου.
Όμως όπως έχουμε αναφέρει και σ’ άλλα κείμενα μας, όλες αυτές οι δίκες γίνονται αποκλειστικά και μόνο ,για «ηττημένους». Με τα εγκλήματα των «νικητών» ποιος ασχολείται;
Γιατί αυτά τα δικαστήρια ασχολούνται μόνο με τους χαμένους των μαχών και δεν καθίζει στο σκαμνί και τους νικητές; Μα φυσικά γιατί οι νικητές γράφουν την ιστορία. Ας θυμίσουμε κάποια εγκλήματα που διέπραξαν οι «νικητές» και δεν «ίδρωσε» το αυτί κανενός:
Εντάξει να μη μιλήσουμε για γενοκτονίες Ινδιάνων ή όλων των λαών των πρώην αποικιών της Μεγάλης Βρετανίας, γιατί είναι λίγο παλιά τα γεγονότα (φυσικά κανένας επίσημος οργανισμός, δεν τα έχει καταδικάσει).
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βομβαρδίστηκαν εκατοντάδες πόλεις της Γερμανίας. Λίμπεκ, Ροστόκ, Κολωνία, Λειψία, Νυρεμβέργη, Ντάρμσταντ με εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους νεκρούς. Στο Αμβούργο ρίχτηκαν 9.000 τόνοι βομβών με 40.000 νεκρούς αμάχους. Το Βερολίνο είχε πάνω από 100.000 νεκρούς ενώ ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε ποτέ, ήταν ο βομβαρδισμός της Δρέστης από τους Βρετανοαμερικάνους. Ρίχτηκαν 650.000 βόμβες εκ των οποίων το 85% ήταν εμπρηστικές. Η πόλη κάηκε ολοσχερώς, ενώ μαζί της κάηκαν 135.000 άμαχοι(ο Βρετανός που σχεδίασε και εκτέλεσε όλ’ αυτά ανταμείφθηκε με την ονομασία του Σερ….). Οι Η.Π.Α. έριξαν ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι μ σκοτώνοντας, 247.000 (ιαπωνική πλευρά) και 70.000 αμάχους αντίστοιχα. Το Τόκιο βομβαρδίστηκε από τους ίδιους με 130.000 νεκρούς.
Το 1945 το νοσοκομειακό γερμανικό πλοίο «Καρλ Γκούστλοφ» βυθίστηκε από τους Σοβιετικούς και 8.000 γυναικόπαιδα σκοτώθηκαν(ποιος το έμαθε…). Αν αυτές οι πράξεις δεν είναι «γενοκτονία», τότε ποιος ο ορισμός της γενοκτονίας; Κανείς δε κατηγορήθηκε γι αυτά.
Στη Κορέα σκοτώθηκαν 2.000.000 άνθρωποι, αλλά οι Η.Π.Α. θα έπρεπε να κατηγορηθούν για τη γενοκτονία 54.246 Αμερικανών που σκοτώθηκαν εκεί (στο πόλεμο οι Η.Π.Α. δε έστειλαν πλούσιους, αλλά πάμφτωχους, μαύρους, ισπανόφωνους κλπ δηλαδή έκαναν ένα μίνι «ξεπάστρεμα» στους(κατά το κράτος) δικούς της, περιθωριακούς).
Το ίδιο ακριβώς και στο Βιετνάμ με τους 58.000 νεκρούς-φτωχούς.
Β΄ΠΠ, Κορέα, Βιετνάμ, Κύπρος, Αφγανιστάν, Ιράκ……..Ποιος ασχολήθηκε με τα εγκλήματα των νικητών; Κανένας. Ωραία δικαστήρια, ωραίοι οργανισμοί. Τι δίκαιο…. Όποιος κερδίζει σε ένα πόλεμο απαλλάσσεται αυτομάτως και από τα τυχόν εγκλήματα πολέμου ή γενοκτονίες που διαπράττει. Μπράβο σας ρε! Μήπως στη δίκη του Κάρατζιτς πρέπει οι δικηγόροι του όλ’ αυτά να τα πουν και να τα υποστηρίξουν με θέρμη. Επιτέλους, πρέπει όλους αυτούς που κατά καιρούς το παίζουν «χωροφύλακες»(με τη κακή έννοια) των λαών, να τους βάλουμε στη θέση τους. Πρέπει κι αυτοί να πληρώσουν……

Δεν υπάρχουν σχόλια: