Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Προγονόπληκτε Μπογιόπουλε Eίσαι Σπίτι;

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι δικαιούται να κρίνει όλους τους άλλους. Πολύ συχνά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς…
Αλλά ουδείς μπορεί να κρίνει το ΚΚΕ. Αυτό συνιστά… «προβοκάτσια»! 
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι όλοι οι άλλοι οφείλουν να εφαρμόζουν κατά γράμμα τους νόμους του κράτους, περί πολιτικού χρήματος. 
Αλλά το ίδιο δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τους νόμους και δεν θα ανοίξει τα βιβλία του σε κανένα. 
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι κάθε ψίθυρος που ακούγεται σε βάρος άλλων κομμάτων είναι αλήθεια. 
Αλλά όσα ακούστηκαν κατά καιρούς σε βάρος του είναι όλα «προβοκάτσιες» και «αντικομμουνιστικό παραλήρημα». 
Το ΚΚΕ προσπαθεί να επιβάλει ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος όποιου διανοηθεί να το κατηγορήσει για ο,τιδήποτε. Και το πρόβλημα δεν είναι γιατί επιδιώκει το ΚΚΕ να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους του. Το πρόβλημα είναι γιατί το αποδέχεται αυτό, τόσο παθητικά, ο πολιτικός
Ακούμε, λοιπόν, κατ’ επανάληψιν τις τελευταίες μέρες, την κακόηχη λέξη «προβοκάτσια».
Τι θα πει προβοκάτσια;
Κατά λέξιν, σημαίνει «πρόκληση».
Σε πιο ελεύθερη μετάφραση σημαίνει μια οργανωμένη πρόκληση (σε βάρος του ΚΚΕ), δηλαδή συνομωσία. 
Στην τρέχουσα πραγματικότητα «προβοκάτσια» είναι το υστερικό τικ του ΚΚΕ, κάθε φορά που είναι στριμωγμένο, κάθε φορά που δεν μπορεί να απαντήσει για παλαιά του αμαρτήματα, που το ίδιο θα επιθυμούσε να τα ξεχάσει, αλλά οι άλλοι δεν έχουν τόση αμνησία, χώρια που έχουν την κακή συνήθεια να του τα υπενθυμίζουν. Οπότε καταγγέλλονται (από το ΚΚΕ) ως «συνωμότες». Δηλαδή ως «προβοκάτορες». 
Κανονικά όταν ακούμε την κακόηχη αυτή λέξη θα ’πρεπε να χαμογελάμε με κατανόηση…
Δυστυχώς, όμως, στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια της… συγκατάβασης (έναντι του ΚΚΕ). 
Τις τελευταίες μέρες συζητούνται διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις για τον περιορισμό και τον έλεγχο του μαύρου πολιτικού χρήματος. 
Όλες αυτές οι προτάσεις ακυρώνονται διότι το ΚΚΕ αρνείται να ανοίξει τα βιβλία του.
Ουδείς έχει, πλέον, τη διάθεση, να κατηγορήσει το ΚΚΕ για ο,τιδήποτε. Αλλά υπάρχουν πράγματα που το ίδιο το ΚΚΕ παραδέχεται:
* Πρώτον παραδέχεται ότι παίρνει χρήματα από επιχειρηματίες, «φτάνει να μη του ζητούν ανταλλάγματα»!
* Δεύτερον παραδέχεται ότι επί ΕΣΣΔ λάμβανε χρήματα από «αδελφά κομμουνιστικά κόμματα» για λόγους «αλληλεγγύης» στους αγώνες του. 
Με συγχωρείτε: Τι ανάγκη έχει το ΚΚΕ τους (άλλους) προβοκάτορες, όταν μόνο του προβοκάρει τον εαυτό του;
Καταλαβαίνει τι λέει;
Ποιος επιχειρηματίας προσφέρει χρήματα χωρίς ανταλλάγματα; 
Επί ΕΣΣΔ, δεν έπαιρνε χρήματα απλώς από «αδελφά κόμματα», έπαιρνε χρήματα από κόμματα εξουσίας. Δηλαδή από κυβερνητικά κονδύλια ξένων χωρών. Ποια χώρα προσφέρει κονδύλια σε ξένα κόμματα χωρίς να προσδοκά ανταλλάγματα; 
Η λήψη τέτοιων «δωρεών» είναι από μόνη της δέσμευση. Διότι αν δεν προσφέρεις υπηρεσίες στο μέλλον δεν θα πάρεις άλλα χρήματα στο μέλλον.
Δηλαδή, ο κ. Τσουκάτος γιατί ακριβώς κατηγορείται; Γιατί έδινε «ανταλλάγματα»; Όχι! Μπορεί να αποδείξει κανείς ότι ο κ. Τσουκάτος έδωσε κάποια ανταλλάγματα στη Ζήμενς όταν παρέλαβε τα χρήματά της; Όχι! Τότε γιατί τον κατηγορούμε χωρίς «αδιάσειστες αποδείξεις»; 
Ο κ. Τσουκάτος κατηγορείται γιατί έπαιρνε χρήματα, όχι γιατί έδινε ανταλλάγματα. Και κατηγορείται, διότι η λήψη τέτοιων χρημάτων έγινε με τρόπο αδιαφανή, δημιουργώντας (ενδεχόμενες) «δεσμεύσεις» για το μέλλον. 
Το ίδιο αδιαφανής είναι η διαχείριση κονδυλίων από το ΚΚΕ. Μόνο που από την υπόθεση Τσουκάτου ντράπηκε ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ. Κι αν αποδεικνυόταν κάτι αντίστοιχο για τη ΝΔ, θα ντρεπόταν κι ολόκληρη η ΝΔ. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν ντρέπεται για τον αδιαφανή τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματά του, αλλά το διακηρύσσει ως… υπέρτατη αρετή «ανεξαρτησίας»!
Όλα τα άλλα κόμματα δέχονται να συζητήσουν πώς θα μειωθούν αυτές οι εξαρτήσεις. Πως θα περιοριστεί το «μαύρο χρήμα». Πως θα επιβληθεί καθεστώς διαφάνειας. 
Το ΚΚΕ δεν το δέχεται. Αρνείται τη διαφάνεια…
Το ΚΚΕ έχει τις λιγότερες ευθύνες για την διαφθορά και το «μαύρο χρήμα». Αλλά έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες γιατί, με τη στάση του, εμποδίζει την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών (και γίνεται «άλλοθι» για όλους τους άλλους, που επίσης αρνούνται κάθε έλεγχο).
Το ΚΚΕ μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του «κόμμα ηρώων». Ότι βρίσκεται σε κάποιου είδους «πάνθεον», που δεν επιτρέπει σε κανένα να το κρίνει. 
Ουδείς αμφισβητεί τον ηρωισμό που επέδειξαν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ σε παλαιότερες περιόδους. Αλλά ηρωισμό επέδειξαν και αντίπαλοι του ΚΚΕ. Ο ηρωισμός δεν είναι μονοπώλιο ενός κόμματος. Φτάνει που είναι «μονοπώλιο» του ΚΚΕ η… «αλήθεια», η «προοδευτικότητα», η «πολιτική ορθότητα»! Ο ηρωισμός δεν είναι μονοπώλιο κανενός…
Ο ηρωισμός κάποιων προ πεντηκονταετίας δεν καθιστά τους σημερινούς επιγόνους τους υπεράνω κριτικής. Ούτε υπεράνω του νόμου. 
Αυτή η επιμονή του ΚΚΕ στην αδιαφάνεια της οικονομικής του διαχείρισης και η επίκληση των ηρώων του για να διασφαλίσει αυτή τη αδιαφάνεια είναι – τελικά – η μεγαλύτερη προβοκάτσια. 
Του ίδιου του ΚΚΕ σε βάρος του εαυτού του…
Συντάκτης: N.Z.

Δεν υπάρχουν σχόλια: