Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Το Βραχύβιο "Tουρκικό" Κρατιδίο της Δυτικής Θράκης Και Στόχος του η Απόσπαση της Περιοχής από την Ελλάδα.

Σημαία του βραχύβιου "τουρκικού" κρατιδίου της Δυτικής Θράκης  από τις αρχές του 20ού αιώνα  

Η αποκάλυψη για τη δράση της παρακρατικής οργάνωσης στη μειονότητα κινητοποίησε ακόμα και τον Αμπτουλάχ Γκιουλ

Το παρασκήνιο της καθησυχαστικής σύσκεψης στο τουρκικό προξενείο

Ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή έσπευσε να συγκαλέσει εκτάκτως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σύσκεψη όλων των ηγετικών παραγόντων της μουσουλμανικής μειονότητας στο προξενείο για να τους καθησυχάσει, μετά το σάλο για τα πλοκάμια της παρακρατικής οργάνωσης Εργκένεκον στη Δυτική Θράκη.
Σύμφωνα με τον «Κόσμο του Επενδυτή» (αρ.φυλ. 295 σελ 13) αρκετοί εξ αυτών συνδέονται με το «βαθύ κράτος» στην Τουρκία. Προέκυψε ανοικτή σύγκρουση ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και τη στρατογραφειοκρατία. 
Ο Τούρκος γενικός Πρόξενος ζήτησε επιτακτικά να μη διαρρεύσει η συζήτηση, αλλά εγγυήθηκε ότι οι έρευνες για την υπόθεση Εργκένεκον δεν πρόκειται να αγγίξουν τη Δυτική Θράκη. Διαβεβαίωσε τους παρισταμένους, μάλιστα, ότι η πολιτική για τη μειονότητα παραμένει σταθερή και ανεξάρτητη από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία. 
Το ενδιαφέρον είναι ότι τα πράγματα δεν έμειναν εκεί. Τη περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ δέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αλληλεγγύης "Τούρκων" Δυτικής Θράκης με επικεφαλής τον πρόεδρο, Ερόλ Κιασίφογλου. Ο Ερόλ Κιασίφογλου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι εξέχον στέλεχος του βαθέος κράτους και ως τέτοιο είναι μάλον εχθρικά διακείμενο έναντι του νεοϊσλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Ο σύλλογος αυτός έχει περίπου 40 παραρτήματα σε όλη τη Τουρκία και τα τελευταία 30-40 χρόνια αποτελεί τον βασικό μηχανισμό της ανεπίσημης παρέμβασης του τουρκικού κράτους στον χώρο της μειονότητας.
Εκτός από την έκδοση του προπαγανδιστικού περιοδικού «Γενί Μπατού Τράκια» διοργανώνει κατασκηνώσεις για παιδιά από τη μειονότητα, χρηματοδοτεί εκδηλώσεις και επιμορφώνει δασκάλους. Όλα αυτά χρησιμοποιούνται ως προκάλλυμα και για άλλου είδους δραστηριότητες. 
Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αλληλεγγύης "Τούρκων" Δυτικής Θράκης συναντήθηκε την ίδια ημέρα με τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Κιοκσάλ Τοπτάν , που είναι ανώτατο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος. Τόσο ο Αμπντουλάχ Γκιουλ όσο και ο Κιοκσάλ Τοπτάν έσπευσαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία του συλλόγου για να δώσουν διαβεβαιώσεις ότι στηρίζουν τη δράση του κι ότι δεν πρόκειται να θιγεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η δράση του. Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στρέφεται εναντίον της μειονότητας και ότι εφαρμόζει πολιτική αφομοίωσης. 
Το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα περί δράσης της Εργκένεκον στη Δυτική Θράκη προκάλεσαν τόσο άμεσες και τόσο σημαντικές αντιδράσεις είναι μία σαφής ένδειξη ότι τάραξαν τις ασταθείς αυτή την περίοδο σχέσεις και ισορροπίες.Δεν είναι και λίγο να επιστρατεύται τόσο γρήγορα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης για να δώσουν διαβεβαιώσεις στους εμπλεκόμενους πως δεν κινδυνεύουν και πως τίποτα δεν θα αλλάξει σ’ ό, τι αφορά την τουρκική πολιτική στο μέτωπο της Δυτικής Θράκης. 
Κρίθηκε αναγκαίο, επειδή ακριβώς η Εργκένεκον είναι περισσότερο παρούσα στον χώρο της μειονότητας απ’ όσο ίσως νομίζουμε. 
Το δικό μας ερώτημα παραμένει:
Τί ήθελαν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι δυτικοθρακιώτες σε τελετή υπό την σκιά της σημαίας του ανεξάρτητου κρατιδίου Θράκης; 

Παρόντες πολλοί «Έλληνες πολίτες» και «πολίτες της Ε.Ε.» ο αντινομάρχης κ. Χατζηοσμάν, η νομαρχιακή σύμβουλος και αντινομάρχης Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Γκ. Καραχασάν, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, η χήρα Σαδίκ, οι ψευτομουφτήδες Μετέ Ξάνθης και Σερίφ Ροδόπης, ο πρόεδρος της Ε.Τ.Ν. Κομοτηνής που καταργήθηκε με απόφαση του Αρείου Πάγου, Αδνάν Σελίμ, ο καταγόμενος από την Ροδόπη βουλευτής Προύσας Μουσταφά Ντουνέρ, ο Ερόλ Κιασήφογλου πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη» Δυτικοθρακιωτών και άλλων αιρωτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κοινοταρχών, ενώ όπως αναφέρει στην ιστοσέλιδα του συλλόγου «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών» ο κ. Κιασήφογλου διαβάστηκε και το μήνυμα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης όπου ακούστηκε και το όνομα του κ. Πετρίδη. Τί ζητούσαν οι΄Έλληνες πολίτες σ’ αυτή την σύναξη των «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών» που ζουν στην Προύσα;

Διαδικτυακή τοποθεσία μία απο τίς πολλές του Κρατιδίου εδώ 

Η αποκάλυψη αυτή απο το HeLLeNiCReVeNgE

Νυκτερινός Επισκέπτης 

και η Ιστορία συνεχίζεται.........

Το Κράτος των Αθηνών κωφεύει ,τα κανάλια και τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα ….και μία «ωραία πρωία» θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε…  

Δεν υπάρχουν σχόλια: