Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Συναγερμός !!!΄Υπαρξη ΄Υποπτων Διαδικτυακών παγίδων!!!

Πρόκειται για την πλέον πιο επικίνδυνη και ύπουλη μορφή παγίδας σε όλο το διαδίκτυο. Η μόδα αυτών των site ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και εξαπλώνετε σε όλο τον κόσμο με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών, γνωστή ως R.I.A.Α, βλέποντας τις πωλήσεις και τα κέρδη των κλασσικών CD's να μειώνονται* δραματικά από την πειρατεία, έστησε ψεύτικα site που σας αφήνουν να κατεβάσετε ελεύθερα και χωρίς περιορισμό ό,τι επιθυμείτε! (Μουσική, Ταινίες, κυρίως όμως μουσική)
Προσοχή!
Από τη στιγμή που θα επισκεφθείτε το site που σας υπόσχεται τα πάντα δωρεάν και γρήγορα και θα κάνετε click επάνω σ' ένα link για να κατεβάσετε το αγαπημένο σας τραγούδι, αυτόματα η διαδικτυακή σας ταυτότητα (I.P.) καταγράφεται. Έπειτα γίνεται καταγγελία στην εταιρία που σας παρέχει το intenet ότι, ο πελάτης σας την τάδε ώρα και στιγμή κατέβασε το τάδε μουσικό κομμάτι το οποίο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Η καταγγελία δεν είναι κάτι σαν επίπληξη, αλλά στέλνουν εξώδικο στην εταιρία που σας παρέχει τη σύνδεση στο internet και ζητάνε τα πραγματικά σας στοιχεία ώστε να σας απαγγείλουν κατηγορίες για πειρατεία και συμμετοχή σε αυτή!
Στις επικίνδυνες λίστες -zombie- περιλαμβάνονται sites και blogs και γενικά ότι φωνάζει ότι είναι δωρεάν χωρίς καμία υποχρέωση (ούτε εγγραφή) και το κατεβάζετε απ' ευθείας από το site που το βρήκατε!!! (Direct Download). Δηλαδή το site ή το blog σας το προσφέρει από τον server του!
Μέχρι στιγμής καμία Ελληνική εταιρία δεν έχει δώσει τα στοιχεία των πελατών (στηρίζονται στο δικαίωμα του απόρρητου κλπ) της στην R.I.A.A., το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι οι πάροχοι Internet στέλνουν email στους πελάτες τους και τους ρωτάνε εάν είχαν κάνει το επίμαχο download. Όπως καταλαβαίνετε είναι θέμα χρόνου μέχρι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι βρουν τον τρόπο να πιέσουν τους πάροχους Internet να δώσουν τα στοιχεία των παράνομων πελατών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: