Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

΄Εντονες Αντιδράσεις για την Ομιλία Ταλάτ ,απο Λευκωσία....

Έντονα αποδοκίμασαν κυβέρνηση και κόμματα, στην Κύπρο, τη χθεσινή εμφάνιση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την οποία προέβη σε μακρά παρελθοντολογία και επέμεινε στις θέσεις για παρθενογένεση, δύο κράτη στην Κύπρο και διαμοιρασμό της κυριαρχίας.
Πιο αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου εξέφρασε δυσαρέσκεια λέγοντας ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης «αντί να μιλήσει για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου, επέλεξε να παραμείνει στο παρελθόν».
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε απαράδεκτες θέσεις για την εξεύρεση λύσης.
«Απαράδεκτη και εριστική χαρακτήρισε την ομιλία του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν.
Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η δήλωση Ταλάτ ήταν απογοητευτική και προκάλεσε αντιδράσεις πλείστων βουλευτών, που αποδοκίμασαν το γεγονός ότι προτίμησε να αναφερθεί στο παρελθόν αντί να μιλήσει για το μέλλον.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, χαρακτήρισε την ομιλία Ταλάτ «ρεσιτάλ αδιαλλαξίας». 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, υποστήριξε ότι η παρουσία του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προκάλεσε εθνική ζημιά.

Αλλη μία σφαλιάρα για τον   Κ.Χριστόφια.........

Πρόεδρε είναι δύσκολη η καλογερική ...........

Δεν υπάρχουν σχόλια: