Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Ανθέλληνες Πολιτικοί του Νησιού με Πρώτο και Καλύτερο των Υπουργό “παιδείας” της Κύπρου

H αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας, μας βρίσκει ως κίνημα κατηγορηματικά αντίθετους και πολέμιους της προσπάθειας αυτής. Οι ανθέλληνες πολιτικοί του νησιού με πρώτο και καλύτερο των υπουργό ″παιδείας″ της Κύπρου. Με την πρόταση της αλλαγής των βιβλίων της ιστορίας θέλουν να καλλιεργήσουν στα σχολεία, εκεί όπου υπάρχουν ακόμα, έστω και λίγοι σκεπτόμενοι άνθρωποι , το κλίμα της υποτιθέμενης ελληνοτουρκικής φιλίας, η οποία ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει και την οποία δεν επιθυμούμε.
Ο κύριος υπουργός όμως και οι συνεργάτες του οφείλουν πρώτα να θυμηθούν κάποια πράγματα τα οποία ξεχνούν ή αν δεν τα ξέρουν καλά κάνουν να τα μάθουν. Ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη μπήκε για να την απελευθερώσει. Για να απελευθερώσει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Εισβολή κύριοι, (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τόμο για τους Βαλκανικούς πολέμους) έκαναν οι τούρκοι στην Κύπρο, αλλά αυτό φαίνεται το ξεχνάτε. Ξεχνάτε την παράνομη κατοχή της Β.Κύπρου από το βάρβαρο αγαρηνό. Ξεχνάτε του αγνοούμενους, τους νεκρούς μας, τους πρόσφυγες, τις μάνες που βιάσανε, τα παιδιά που σφάξανε!
Τολμάτε ακόμα να γράψετε και για τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α! Τολμάτε να προσβάλετε τους εθνομάρτυρες του Κυπριακού έπους 1955-59. Αυτούς που πέθαναν για την Ελλάδα. Στα νέα βιβλία αναφέρεται, ότι οι Έλληνες Εθνικιστές, της Ε.Ο.Κ.Α βιαιοπραγούσαν εναντίον των ‘’τουρκοκυπρίων”. Δε θυμάστε φαίνεται ποιοι έκαναν πλάτες τότε στους Εγγλέζους, ξεχνάτε τους τούρκους αστυνομικούς. Εμείς όμως δεν τα ξεχνάμε ούτε αυτά, αλλά ούτε και την προδοτική στάση του Α.Κ.Ε.Λ στον Αγώνα του ‘55. Ποιοι ήταν οι προδότες, ποιοι οι ρουφιάνοι και ποιοι φυγαδεύονταν από τους Βρετανούς επειδή πρόδωσαν Αγωνιστές. Επίσης στα βιβλία γράφονται και ‘’μαρτυρίες” περί καταστροφές τζαμιών. Εκεί όμως που τρώτε και πίνετε τα Σαββατοκύριακα, μην ξεχάσετε να κάνετε και μια βόλτα από τις κατεχόμενες εκκλησιές μας. Δείτε πως τις έχουν καταντήσει τα αδέρφια σας και μετά να τολμήσετε να γράψετε για καταστροφές τζαμιών από την Ε.Ο.Κ.Α.
Επιπλέον, οι γενίτσαροι δεν περνούσαν υπέροχα όπως γράφετε εμμέσως , στα παλάτια των τούρκων, αλλά τους έπαιρναν μετά βίας από τις μανάδες τους και τα εκπαίδευαν να γίνουν τούρκοι στρατιώτες, στους οποίους καλλιεργούσαν απερίγραπτο μίσος και φανατισμό για οτιδήποτε ελληνικό και τους έκαναν έτσι να ξεχνούν ότι κάποτε υπήρξαν Έλληνες.
Αποφεύγοντας περαιτέρω ιστορική ανάλυση, οφείλω να πω ότι οι εικόνες του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Αθανάσιου Διάκου, της Ε.Ο.Κ.Α και των άλλων λαμπρών μορφών του Έθνους μας (μέσα σ΄ όλα γράφτηκε και αυτό) ποτέ δε θα σβήσουν, όσο υπάρχουν ακόμα πραγματικοί Έλληνες. Μόνο θυμηθείτε τη 29η Μαίου 1453, τη 19η Μαίου και τη Μικρασιατική καταστροφή, την 9η Ιουλίου 1821, τι έκαναν οι τούρκοι μαζί με τους Εγγλέζους το ‘55, το 1963, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και το 1996. Αυτά νομίζω είναι αρκετά για να καταλάβουμε ποιος είναι ο τούρκος και τι στάση κρατούσε πάντοτε απέναντι στο Γένος…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ-ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Από μια φωνή εκ των έσω Novopress.info Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: