Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Του Λουκά Φουρλά

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Περίοδος χάριτος τέλος 

Σοβαρές ανησυχίες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό εκφράζει πλέον και ανοικτά ο ΔΗΣΥ.
Εντονότερη η δυσαρέσκεια στο Πολιτικό Γραφείο για την εσωτερική διακυβέρνηση. 

ΣΟΒΑΡΗ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΟΣ
ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Σοβαρές ανησυχίες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της διαδικασίας των απευθείας συνομιλιών, εκφράζει πλέον και ανοικτά ο Δημοκρατικός Συναγερμός.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την μαραθώνια χθεσινοβραδινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίας του Ανωτάτου Πολιτικού Γραφείου του κόμματος το ερχόμενο Σάββατο.
Στην έντονη συζήτηση εντός του Πολιτικού γραφείου του ΔΗ.ΣΥ χθες βράδυ, πέραν από την έκφραση ανησυχίας για τις εξελίξεις, κοινή ήταν κι η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση ελέγχεται για σοβαρές παραλείψεις και επιλογές της, σε σχέση με το Κυπριακό.
Πάντως, η θέση του κόμματος για στήριξη της προσπάθειας των απευθείας συνομιλιών δεν μεταβάλλεται.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, τα πράγματα εντός πολιτικού γραφείου ήταν ακόμη πιο έντονα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η απογοήτευση για το ύφος, όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρθηκε, της διακυβέρνησης και τη νοοτροπία που τη διέπει, είναι πολύ έντονη ανάμεσα στα στελέχη του ΔΗ.ΣΥ.
Πολλά απ’ αυτά τα ζητήματα, όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά, έχουν τεθεί πολλές φορές σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του προέδρου του ΔΗ.ΣΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
Όπως αποφασίστηκε στο Πολιτικό Γραφείο, τα ζητήματα αυτά θα δημοσιοποιούνται πλέον, με την περίοδο χάριτος που δόθηκε προς την κυβέρνηση να έχει λήξει οριστικά.
 «Φαίνεται ότι η σοβαρή αντιπολίτευση που άσκησε μέχρι στιγμής ο ΔΗ.ΣΥ, με κόστος μάλιστα, δεν βρήκε αντίστοιχη ανταπόκριση από κυβερνητικής πλευράς», μας δήλωσε στέλεχος του κόμματος μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρία.
Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΗΣΥ.
Ως εκ τούτου, το Σάββατο στο Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος αναμένεται ότι ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ με την ομιλία του, θα δώσει το έναυσμα για τη στροφή του κόμματος σε αντιπολιτευτικούς πλέον τόνους.
Και η επιλογή να δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του Συναγερμού το στίγμα του τερματισμού της ανοχής σε κυβερνητικούς χειρισμούς που κρίνονται, είτε ως ανεπαρκείς, είτε ως εχθρικοί προς τον ΔΗ.ΣΥ, καθόλου τυχαία δεν είναι. 

Νυκτερινός Επισκέπτης

κ Αναστασιάδη έπρεπε να Ξεκινήσει ο κ Λυσσαρίδης Για να πάρετε εμπρός;!!!!! 
Εμείς μαντεύουμε ότι η κίνηση ΔΥΣΥ είναι κίνηση εντυπωσιασμού διότι ξαφνικά με την δημοσίευση επιστολής Λυσσαρίδη στον Τύπο δείχνοντας έτσι την μέγιστη Αλαζονεία Χριστόφια ,πήρε μεγάλη έκταση και δημοσιότητα η ενέργεια του επιτίμου προέδρου και επιπλέον προκάλεσε αναταράξεις στις σχέσεις ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ με αφορμή κάποιες αιχμηρές παρατηρήσεις του Προέδρου Χριστόφια που ακολούθησαν, και εμπλοκή των δύο κομμάτων στην αντιπαράθεση.
 Ο Αναστασιάδης τώρα θέλει μερίδιο της πίτας αφού από τότε που εκλέχθηκε ο νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας είχε πιει το Αμίλητο Νερό, θέλει να ταράξει λιγο  τα νερά να δημιουργήσει θολούρα , αλλά στην ουσία δεν θα κάνει αντιπολιτευτική κίνηση στον Χριστόφια .!!!!!
Κοινό μυστικό είναι στην Κύπρο και στους Κόλπους του ΑΚΕΛ ότι Χριστόφιας και Αναστασιάδης θα λύσουν το Κυπριακό με Συνοπτικές Διαδικασίες !!!!!
Εδώ θα είμαστε .........

και το Σάββατο .....


Δεν υπάρχουν σχόλια: