Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Εκλέγοντας Ομπάμα οι ΗΠΑ , Αποτινάσουν το Στίγμα Ρατσισμού και Δουλείας που Κουβαλούσαν για Tρείς Αιώνες !!!!

Πριν πενήντα χρόνια ένας μαύρος στο Νότο, δεν μπορούσε να καθίσει στις μπροστινές θέσεις του λεωφορείου, τώρα διεκδικεί να καθίσει στη θέση του προέδρου στο Λευκό Οίκο!!!!!!!!!
Κου Κλουξ Κλαν και η οργάνωση του συνταγματάρχη Γουίλιαμ Τζόζεφ Σίμονς δυο τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υποστήριξαν το ιδεολόγημα της υπεροχής των λευκών έναντι των άλλων φυλών, τον αντισημιτισμό, τον ρατσισμό και την ομοφοβία, καθώς και την αυτοχθονία. Αυτές οι οργανώσεις χρησιμοποίησαν συχνά την τρομοκρατία, τη βία και πράξεις εκφοβισμού, για να καταπιέσουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες φυλετικές ομάδες .


Μεταξύ του 1400 και 1900 στην αφρικανική ήπειρο πραγματοποιήθηκε τέσσερις φορές εμπόριο δούλων. Το μεγαλύτερο και πιο γνωστό ήταν το ατλαντικό δουλεμπόριο, το οποίο ξεκίνησε τον 15ο αιώνα από τη δυτική Αφρική, την κεντρική και την ανατολική Αφρική προς το Νέο Κόσμο. Οι άλλες τρεις φορές που πραγματοποιήθηκε δουλεμπόριο ήταν μικρότερης έντασης και αφορά την περιοχή της Σαχάρας (από τη Σαχάρα προς τη Νότια Αφρική), την Ερυθρά Θάλασσα (προς τη Μέση Ανατολή) και τον Ινδικό Ωκεανό (ανατολική Αφρική προς Μέση Ανατολή και Ινδία).Η ανακάλυψη της ανατολικής ακτής της Αφρικής και η κατάκτηση και αποικιοποίηση της Αμερικής από τους Ευρωπαίους στα τέλη του 15oυ αιώνα οδήγησε σε μια άνθιση του δουλεμπορίου και σε μετακινήσεις πληθυσμών από την Αφρική στην Αμερική για περίπου 3 αιώνες. Κυρίως οι Πορτογάλοι αλλά και οι Ισπανοί κάλυπταν τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό στις νέες χώρες (Αμερική) με μεταφορά Αφρικανών

Το πιο συνταρακτικό γεγονός, όπως έχει γράψει Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος, στην ιστορία των Η.Π.A. θα είναι αν ένας αφροαμερικάνος φτάσει από τη καλύβα του μπάρμπα Θωμά στον Λευκό Οίκο, όχι στη λάντσα της κουζίνας, αλλά στο οβάλ γραφείο για να κυβερνήσει τη χώρα!!!!!!!!!!

Εχει ο καιρός πισογυρίσματα ...............!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: