Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Πόλεμος Μεταξύ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ....

Οι αιχμές της Αλέκας Παπαρήγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των αντιεξουσιαστών προκάλεσαν νέα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των δύο κομμάτων της Αριστεράς. Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων», για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «δεν εννοεί ότι ταυτίζεται μαζί τους».

Στις βολές της κ. Παπαρήγα απάντησε ο ΣΥΝ κατηγορώντας την ευθέως ότι λειτουργεί ως «θλιβερός συκοφάντης» και «ευτελίζει με όσα λέει το ιστορικό κόμμα της Αριστεράς του οποίου ηγείται». Η ηγεσία του Συνασπισμού κάνει λόγο για ταύτιση της ηγετικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος με ακραία στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας, για να προσθέσει ότι ο ΣΥΝ προτάσσει να υπάρξει ένα δυναμικό, ειρηνικό καιν οργανωμένο κίνημα. 
Με ιδιαίτερα πιο σκληρή γλώσσα στην πρώτη σελίδα του χθεσινού «Ριζοσπάστη» γίνεται λόγος για «σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ» με δυνάμεις που ωθούν στην τυφλή βία. Ανάλογο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» σχολιάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη, σημειώνει τον πολιτικό καιροσκοπισμό του κόμματος της Αριστεράς, για να καταλήξει ότι «σπεύδει να υιοθετήσει πρακτικές των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, πολύ δε περισσότερο να τις υποθάλψει με κάθε τρόπο, επιχειρώντας να παντρέψει την ευρωλαγνεία του με το δήθεν αντιεξουσιαστικό προφίλ του, τροφοδοτώντας στην παραπλάνηση του λαού και τορπιλίζοντας την προοπτική του λαϊκού κινήματος». 
Καταγγελία
Είναι χαρακτηριστικό ότι με ανακοίνωσή της προχθές η Κομματική Οργάνωση της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύτηκε σε κοινά μπλοκ με τους «αριστεριστές» και τους «αντιεξουσιαστές», ενώ σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και ανάλογες ανακοινώσεις, όπως της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας που κάνει λόγο για ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που «στο όνομα της πολυσυλλεκτικότητας δέχεται οι συγκεντρώσεις του να γίνονται καταφύγιο και στοιχείων ξένων προς το λαϊκό κίνημα». 
Ο εμφύλιος στις γραμμές της Αριστεράς έχει ξεκινήσει προ πολλού, ιδιαίτερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε δημοσκοπικά ποσοστά πολύ πάνω από αυτά του ΚΚΕ.
Σχεδόν σε όλες τις ομιλίες των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ, αλλά και της Αλέκας Παπαρήγα το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αναφορές στην πολιτική στάση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι με το ένα πόδι συζητά τη συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με το άλλο προβάλλει το «κοστούμι» του «αριστερού ριζοσπάστη».
Μόλις πρόσφατα η Αλέκα Παπαρήγα με δηλώσεις της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αρνήθηκε κάθε συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «αν συνεργαζόμασταν, θα μας προπηλάκιζε ο λαός». Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «το πρόγραμμα και η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με του ΠΑΣΟΚ», ότι έχει ίδιες θέσεις με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ενώ για τη θέση για «αριστερή κυβέρνηση» είπε ότι «δεν είναι απεγκλωβισμός, αλλά εγκλωβισμός του λαού σε αυταπάτες».
Η απάντηση του ΣΥΝ ήταν ιδιαίτερα σκληρή, καθώς κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων, ότι προβαίνει σε αστείες εκτιμήσεις, για να σημειώσει με καυστικό τρόπο ότι ο ΣΥΝ δεν γνωρίζει «αν αυτό οφείλεται στην παλινόρθωση του σταλινισμού που επιχειρείται μπροστά στο Συνέδριο του ΚΚΕ».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: