Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ιρανοί Σκληροπυρηνικοί Στρατολογούν Εθελοντές για να Πολεμήσουν το Ισραήλ

Δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί συμμετείχαν σε κυβερνητική διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα. Ομάδα σκληροπυρηνικών στρατολογεί εθελοντές για να πολεμήσουν μαζί με τους Παλαιστίνιους ενόπλους κατά του Ισραήλ... 

Στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση στη Τεχεράνη συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές με συνθήματα όπως «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Θάνατος στην Αμερική», ενώ έκαψαν και την ισραηλινή σημαία.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τον αραβικό κόσμο και τους διεθνείς οργανισμούς να λύσουν την σιωπή τους και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε δημόσιο πέθνος σε ολόκληρη τη χώρα και εξέδωσε θρησκευτικό διάταγμα, καλώντας τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο να υπερασπίσουν τους Παλαιστινίους κατά των ισραηλινών επιθέσεων.

Ο «Κύκλος των Μαχόμενων Κληρικών» υποστηρίζει ότι μέχρι στιγμής πάνω από 1.000 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του Ισραήλ, αλλά δεν διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα μεταβούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην ανακοίνωσή της οργάνωση ζητά εθελοντές «για να πολεμήσουν το σιωνιστικό καθεστώς είτε στο στρατιωτικό, είτε στο οικονομικό ή το μέτωπο της προπαγάνδας», αναφέρει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Η ιρανική κυβέρνηση απείχε ανέκαθεν από τέτοιες πρωτοβουλίες.

Την Κυριακή ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατακεραύνωσε το Ισραήλ για την αιματηρή επιχείρηση στη Γάζα. Επικοινώνησε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ-Ασαντ και τον εμίρη του Κατάρ και κάλεσε τα μουσουλμανικά κράτη να συνεργαστούν για να τερματιστεί η αιματοχυσία στη Γάζα.

Το ιρανικό Κοινοβούλιο διέκοψε την καθιερωμένη συνεδρίασή του και για αρκετά λεπτά οι βουλευτές φώναζαν «Θάνατος στο Ισραήλ», ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Αλί Λαριτζανί, προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σύντομα μια τρίτη ιντιφάντα.
το Βήμαonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: