Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Κλιμάκωση Επιχειρήσεων των Ισραηλινών στη Γάζα σε όλη τη Διάρκεια της Νύχτας

Οι ισραηλινές δυνάμεις κλιμάκωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τις χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες επιθέσεις του κατά μαχητών και στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν κόψει στα δύο την περιοχή. 
Οι εκρήξεις από τις μάχες συγκλόνιζαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας τη Γάζα, καθώς οι Ισραηλινοί στρατιώτες μετακινήθηκαν σε μία ζώνη στα βόρεια και ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην πληγούν κατά τη διάρκεια των μαχών. Πολλές οικογένειες έχουν βρει καταφύγιο σε κοντινά σχολεία που λειτουργεί ο ΟΗΕ. 
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε πάνω από 30 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ αυτών και πολλά κτήρια τα οποία η Χαμάς χρησιμοποιούσε ως αποθήκες όπλων, σήραγγες κι έναν υποτιθέμενο εκτοξευτή αντιαεροπορικών πυραύλων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες απώλειες κατά τη διάρκεια αυτού του βομβαρδισμού. 
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έρευνες από σπίτι σε σπίτι των Ισραηλινών στρατιωτών για τον εντοπισμό υπόπτων της Χαμάς. Η ισραηλινή κρατική ραδιοφωνία ανέφερε μάχες εκ του συστάδην μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χαμάς στους δρόμους της Πόλης της Γάζας και για την αποτροπή χάρις στην επέμβαση του στρατού της αιχμαλωσίας ενός ισραηλινού στρατιώτη κατά τη διάρκεια μαχών μέσα σε μία κατοικία της πόλης. 
Περισσότεροι από 512 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, το ένα τέταρτο από αυτούς άμαχοι, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Από την πλευρά του το Ισραήλ μετρά τέσσερις νεκρούς από ρουκέτες αφ'ότου άρχισε η επίθεση. Εξάλλου ένας Ισραηλινός στρατιώτης βρήκε τον θάνατο χθες και 48 άλλοι τραυματίσθηκαν μετά την εξάπλωση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: