Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Ζητά Ελληνοκεντρική Παιδεία!!!!

Σαφέστατο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τις αλλαγές στην παιδεία. Δηλώνει ότι οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση, πλην της ελληνοκεντρικής, είναι αντισυνταγματική.
«Να πάρουμε άλλους δρόμους που δεν είμαστε σίγουροι και δεν ξέρουμε αν θα επιτύχουμε, ενώ ήταν μια πορεία σωστή και επιτυχημένη. Ανησυχούμε σήμερα για την παιδεία μας. Ακούμε αρκετές παραφωνίες» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Μακαριότατος ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία «ζητά ελληνοκεντρική παιδεία γιατί και το σύνταγμά μας αυτό περιέχει και οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση της παιδείας μας θα είναι αντισυνταγματική».
Ναι μεν χρειάζεται να γίνονται κατά καιρούς μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, παραδέχεται ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά, όπως λέγει, με σύνεση, καθαρή σκέψη, υπευθυνότητα και ιδιαίτερα με αγάπη. Τονίζει δε ότι σύντομα η Εκκλησία, ξεκάθαρα και γραπτώς, όχι με λόγια του αέρα, θα καταθέσει την άποψή της.
Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν μετά το πέρας του μνημοσύνου του πρώτου Υπουργού Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Σπυριδάκη. Στις δηλώσεις του, ο Μακαριότατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κληρονομιά που άφησε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Σπυριδάκης.
Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο να στείλει στον Αρχιεπίσκοπο, εφόσον του ζητηθεί, τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Οι προτάσεις δόθηκαν ήδη στα μέλη του Συμβουλίου Παιδείας, στο οποίο όμως δεν μετέχει η Εκκλησία.

Η Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: