Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Η ελληνική πολεμική αεροπορία επικράτησε σε απίστευτο βαθμό της αεροπορίας των Η.Π.Α. στην πλέον σκληρή, δύσκολη, απαιτητική άσκηση στον πλανήτη…. RED FLAG!

To 2008 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για την ελληνική πολεμική αεροπορία (Π.Α) αφού είναι η πρώτη χρονιά που αυτή έλαβε μέρος στην πλέον απαιτητική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο, την περιβόητη RED FLAG, που διοργανώνει η αεροπορία των Η.Π.Α {YSAF}.

Η αεροπορία μας συμμετείχε με το αστέρι της, την 343 μοίρα, το διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως οδυνηρά για τους Αμερικανούς. Η πρώτη μέρα έληξε με το απίστευτο 11-0 υπέρ των Ελληνικών Μαχητικών, απέναντι σε F15, F16 και αναβαθμισμένα F15 με χειριστές δοκιμαστές της YSAF της 64ης μοίρας AGGRESSORS.

Την τέταρτη μέρα {μεσολάβησαν δύο μέρες μεικτών πακέτων}οι Αμερικανοί έστειλαν ότι είχαν και δεν είχαν, δηλαδή συνολικά 13 αεροσκάφη εναντίον 4 Ελληνικών στην περιοχή όπου επιχειρούσαν τα αεροσκάφη με τη γαλανόλευκη.

Το αποτέλεσμα αναλογικά, ήταν ακόμα χειρότερο για την USAF:6 καταρρίψεις Αμερικανών αεροσκαφών έναντι μόλις 3 Ελληνικών που μάχονται σε αναλογία …3, 2!!!!

Συνολικά δηλαδή, αν δεν επρόκειτο περί ΄άσκησης αλλά κανονικού πολέμου με πραγματικά πυρά, οι Αμερικανοί θα θρηνούσαν 17 αεροσκάφη και χειριστές, έναντι 3 Ελληνικών!!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της RED FLAG υπήρξε τέτοιας ευρείας έκτασης επικράτηση ξένης αεροπορίας απέναντι στους Αμερικάνους και γενικά είναι εξαιρετικά σπάνια η επικράτηση έστω και με μια κατάρριψη διαφορά.

Η άσκηση που πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση NELLIS της Νεβάδα, θεωρείται παγκοσμίως η πλέον ρεαλιστική και σκληρή.

2 σχόλια:

spooky είπε...

Η πολλή υπεροψία τους έφαγε τους αμερικάνους. Δεν τους χάλασε αυτό που πάθανε.

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

το φυσάνε και δεν κρυώνουν.....