Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Crash test για τον Μαρκογιαννάκη. Τρια Συλλαλητήρια Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Ημέρα συλλαλητηρίων και «γενικής δοκιμής» της ΕΛ.ΑΣ.Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στα Προπύλαια, το μεσημέρι της Παρασκευής, με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τη δολοφονία του Ν.Τεμπονέρα και υπό τη σκιά της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Ξεχωριστή κινητοποίηση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια στις 17:00 και στη Θεσσαλονίκη στις 18:00. Νωρίτερα, αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ με αφετηρία το Πολεμικό Μουσείο στις 11:30. Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ., υπό τις νέες εντολές του Χρ.Μαρκογιαννάκη. 
Κλειστοί θα παραμείνουν κεντρικοί δρόμοι και, ως εκ τούτου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες και εκτροπές από παρακαμπτήριες οδούς, από τις 10 το πρωί μέχρι και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.
Tροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, το ραντεβού της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει δοθεί για τις 12:00 στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 
Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου, προκειμένου οι καθηγητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.
Νωρίτερα, στις 11:30 πραγματοποιείται αντιπολεμικό συλλαλητήριο από το Πολεμικό Μουσείο προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν μαθητές και φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.
Οι μαθητές έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, στις 14:00 στο Σύνταγμα.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν στις 17:00 οι αντιεξουσιαστές. Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στη Θεσσαλονίκη, με σημείο αφετηρίας την Καμάρα.
Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.
Επί ποδός βρίσκεται και η Αστυνομία μετά και τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με τους πρυτάνεις των τριών κεντρικών ιδρυμάτων για να συζητηθούν τρόποι αποτροπής ή αντιμετώπισης ενδεχόμενων επεισοδίων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή και έχουν ανασταλεί άδειες.
Η ημέρα θεωρείται καθοριστική για τον τρόπο που θα αντιδράσει η ΕΛ.ΑΣ. στο ενδεχόμενο επεισοδίων, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας. 
Μετά την αντικατάσταση του υφυπουργού Π.Χηνοφώτη από τον αναπληρωτή υπουργό Χρ.Μαρκογιαννάκη φαίνεται πως αλλάζει το «δόγμα» της αστυνομίας από αμυντικό σε «μηδενικής ανοχής».
Όπως είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του «μηδενική ανοχή στο έγκλημα από όπου κι αν προέρχεται αυτό, όποια μορφή και αν έχει. Σεβασμός στον πολίτη και τα ατομικά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: