Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Στο ΑΚΕΛ Αναζητούν Κατάλληλο Τουρκοκύπριο στο Ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών!!!!

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει και Τουρκοκύπριος στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Συγκεκριμένα χθες, ανακοινώνοντας τη διακήρυξη που υιοθέτησε το κόμμα του, ενόψει των ευρωεκλογών, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως, αν βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο, δεν αποκλείεται να κατέλθει Τουρκοκύπριος με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ. Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι, με βάση τη νομοθεσία, οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο και να ψηφίσουν σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές. Μάλιστα τόνισε ότι το ΑΚΕΛ θα ενθαρρύνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 
Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιήσει επαφές για το θέμα των ευρωεκλογών με μικρότερα κόμματα, καθώς επίσης και τις κινήσεις που είχαν συνεργαστεί στις προεδρικές εκλογές. Ανέφερε ότι αντάλλαξαν κάποιες απόψεις για το θέμα των ευρωεκλογών με το Κίνημα Οικολόγων, αλλά δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής. 
Η διακήρύξη 
Η διακήρυξη που υιοθέτησε το ΑΚΕΛ, τονίζει το πόσο σημαντική είναι η εκλογική αναμέτρηση για όλους τους λαούς των κρατών-μελών της Ε.Ε. Παρόλο που, σύμφωνα με τη διακήρυξη, οι δικαιοδοσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχουν το εύρος που οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης επιζητούν, εντούτοις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραματίζει έναν αυξανόμενο ρόλο στο πολιτικο-κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Ε.Ε. 
Αναφέρει, επίσης, πως η ενισχυμένη παρουσία των αριστερών-προοδευτικών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συμβάλει ώστε να καταστεί μια Ευρώπη της ειρήνης, με αυτόνομη εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας χωρίς εξάρτηση από το ΝΑΤΟ και τις όποιες επιθετικές πολιτικές.
Στην Κύπρο οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν σε ένα πλαίσιο εντελώς διαφορετικό από εκείνο των προηγούμενων ευρωεκλογών, ανέφερε ο κ. Κυπριανού. Για ν’ αναφέρει στη συνέχεια ότι οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πολιτική αρχών που ακολουθεί και οι ευέλικτοι χειρισμοί στους οποίους προβαίνει, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Κυπριακό.
Όσον αφορά στην εσωτερική διακυβέρνηση, η διαπίστωση είναι, σύμφωνα με τη διακήρυξη, ότι η κυβέρνηση Χριστόφια, στον ένα σχεδόν χρόνο άσκησης εξουσίας, έχει ήδη να παρουσιάσει σημαντικό έργο στα πλαίσια της υλοποίησης του φιλολαϊκού της προγράμματος.

η Σημερινή

Νυκτερινός Επισκέπτης

Μην Ψάχνεσται θα σας δώσουμε εμείς την Καραχασάν.......

Μαλάκες πολιτικοί, εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο ....

με Αυτές τις πρακτικές "Φίδια στον κόρφο μας Τρέφουμε"

Δεν μαθαμε τίποτα απο τα παθήματα και τα στραμπατζα που φάγαμε  στην Ιστορία.......

"Στου Κουφού την πόρτα όσο Θέλεις Βρόντα"........

Ακελικές και πασοκικές πρακτικές!!!!!!! αυτες  θα σώσουν τον τόπο..........

Δεν υπάρχουν σχόλια: