Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Νέα Έμμεση Ταξιδιωτική Οδηγία των ΗΠΑ για Περιοχές στο Κέντρο των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης!!!!!!!!!!



Ως χώρα με ανοιχτά σύνορα από τα οποία μπορούν να μπουν και να βγουν τρομοκράτες ανώνυμα, χαρακτηρίζει την Ελλάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στη νέα του ταξιδιωτική οδηγία. Επικίνδυνα όμως δεν είναι μόνο τα σύνορα. Κίνδυνο διατρέχουν όσοι κυκλοφορούν σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια, η Ομόνοια, το Σύνταγμα και η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ενώ, επικίνδυνος είναι κι ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου.

Στο σημείωμα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών περιγράφεται το χρονικό της δράσης της 17Νοέμβρη, ενώ, αναφορά γίνεται και στο περιστατικό της επίθεσης κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας τον Ιανουάριο του 2007. Η αμερικανική κυβέρνηση επισημαίνει στους πολίτες της και την εμφάνιση του “Επαναστατικού Αγώνα”, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από το υπουργείου Πολιτισμού, αλλά, και για επιθέσεις εναντίον ελληνικών και διεθνών στόχων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου. Όπως τονίζεται, οι διαδηλώσεις είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, που ως σταθερή δημοκρατία τις επιτρέπει. Όσον αφορά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει οτι μετά τη δολοφονία ενός παιδιού από όπλο αστυνομικού, ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αλλά κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς, αλλά και στον τραυματισμό δεκάδων αστυνομικών. Συνιστάται επίσης στους Αμερικάνους τουρίστες να μην κυκλοφορούν στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, την Ομόνοια και την πλατεία Αριστοτέλους, σε μέρες διαδηλώσεων καθώς είναι περιοχές επικίνδυνες.

Αιχμές αφήνει το σημείωμα του υπουργείου και για το πανεπιστημιακό άσυλο. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι απαγορεύεται η αστυνομία να εισέλθει στα ελληνικά πανεπιστιμιακά ιδρύματα και αυτό έχει ως συνέπεια τα πανεπιστήμια να γίνονται σε πολλές περιπτώσεις καταφύγια για ταραξίες που στόχο έχουν είτε να διαπράξουν εγκλήματα ή βανδαλισμούς.
Διαβάστε το ενημερωτικό της 12 Μαρτίου 2009 εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: