Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Hellenic Quest

"Hellenic Quest" τιτλοφορείται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.
Το πρόγραμμα παράγεται από την γνωστή εταιρεία Η/Υ Apple, της οποίας ο Πρόεδρος Τζών Σκάλι λέει σχετικά:
«Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει την δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούργιες ιδέες και θα της προσφέρει τόσες γνώσεις, περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος έχει ως τώρα ανακαλύψει»

΄Ισως να πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και την γλώσσα των Ελλήνων ...;

Οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο ΙΡΒΑΙΝ της Καλλιφόρνιας να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκε η γλωσσολόγος και Ελληνίστρια Μάκ Ντόναλι και μαζί της οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στο πρόγραμμα Η/Υ ΄Ιβυκο αποθησαυρίστικαν 6.000.000 λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας, όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους. Δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας! Επίσης στον ΄Ιβυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα, 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται ...;

Επ' αυτού ο καθηγητής Μπρούνερ λέει:

« Σε όποιον απορεί , γατί τόσα εκατομμύρια δολλάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής γλώσσας, απαντούμε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων μας! Και η επαφή μαζί τους θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας».

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι Ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90.000.000 έναντι 9.000.000 της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική γλώσσα, προέκυψε από την διαπίστωση των επιστημόνων της πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται σαν νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική και όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτηρίζουν σαν «σημειολογικές». Νοηματική γλώσσα όπως είναι γνωστό, θεωρείται η γλώσσα όπου το «σημαίνον» δηλαδή η λέξη και το «σημαινόμενο» δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει(πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία ορίζεται αυθαίρετα ότι το «σημαινόμενο» εννοείται με το «σημαίνον»! Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια» (π.χ. Γεωμετρία= γη +μετρώ), ενώ σε όλες τις άλλες οι λέξεις είναι συμβατικές. Σημαίνουν κάτι, επειδή απλά έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τις χρησιμοποιούν. Υπάρχει δηλαδή αιτιώδης σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, που είναι κάτι ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.

Τα ποιο τέλεια προγράμματα «Ίβυκος», «Γνώσεις» και «Νεύτων» αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, γεγονός που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Και αυτό επειδή η Ελληνική γλώσσα, έχει μαθηματική δομή επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση. Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα Ελληνικά προσφύματα «-ΙΣΜΟΣ», «-ΛΑΝΔΗ», «ΤΗΛΕ», «ΜΙΚΡΟ»,»ΜΕΓΑ»,»ΣΚΟΠΟ», «ΣΥΝ» κ.α.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα ως «μη οριακή», δηλαδή μόνον σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια. ΄Ετσι, γι αυτό είναι απαραίτητη στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική κ.ά. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.


Γι αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική γλώσσα ως η επίσημη της ευρωπαϊκής ένωσης, διότι το να μιλά κανείς για ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική, είναι σαν να μιλά σ' έναν τυφλό για χρώματα.

9 σχόλια:

ria είπε...

μπορώ να το αναρτήσω στο feed watcher με λινκ στο δικό σου μπλογκ???

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

@ria
βεβαίως και να το αναρτήσεις

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα εδώ, Επισκέπτη...
Πολύ ωραίο αυτό από τον Περίανδρο, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν σε ειδοποίησε ότι αυτό το απαίσιο Κουεστ, είναι μόνο για αγαθούς.

Πάψε να το κυκλοφορείς, αν θες να μην ζημιώνεις την Ελλάδα. Είναι ένα κανονικό δείγμα ανοησίας.
Κι αν θες, ψάξε να διαβάσεις και καμιά γνώμη όσων ξέρουν τι εστί Αστικός Μύθος, πχ στο Λεξικό των Σκεπτικιστών.
Μη μαζεύεις ό,τι σκουπίδι βρίσκεις στο δρόμο. Ξύπνα!

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

@21 Απρίλιος 2009 5:55 μμ
Ξέρω οτι πόνεσε αυτο που είπε ο καθηγητής Μπρούνερ :
« Σε όποιον απορεί , γατί τόσα εκατομμύρια δολλάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής γλώσσας, απαντούμε: Μα πρόκειται για την γλώσσα των προγόνων μας! Και η επαφή μαζί τους θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας».

Δεν πειράζει πάτρτε κανένα παυσίπονο για τον πόνο και κανέναν επιδεσμο για το Αιματάκι...
οσο δε για την αναφορά για τους Σκεπτικιστές επειδή είμαι είμαι ξύνιος ενα εχω να σου πώ
Αν υποθέσουμε ότι οι σκεπτικιστές ανήκουν πράγματι στο φιλοσοφικό ρεύμα που δεν αποδέχεται την ύπαρξη πραγματικής γνώσης για τα πράγματα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την αυθεντικότητα και την ισχύ γενικώς παραδεκτών αληθειών, τότε ο μόνος τους ρόλος είναι όχι να ενεργούν μα να κατακρίνουν τις ενέργειες των άλλων. Άρα είναι λεκτικά μια παθητική στάση.φυσιολογικά οι σκεπτικιστές μετατρέπονται με τα χρόνια σε συντηρητικούς.Με άλλα λόγια, η οντότητά τους ζει μες στην αδράνεια του χρόνου. Και η μόνη τους αναζήτηση είναι η ανακάλυψη μιας νέας δικαιολογίας για να μην κάνουν μια νέα κίνηση. Το πλήθος τους έχει γεμίσει το κενό της ιστορίας.Η αντίσταση και η επανάσταση είναι ιδέες άγνωστες για τους σκεπτικιστές.
Αυτά για σήμερα εαν θέλεις κανένα μάθημα άλλο πάνω στο λεξικό εδώ είμαστε .δεν κοιμόμαστε !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πω,πω... Συμπυκνομένη ανοησία...

Ανώνυμος είπε...

χαχααχαχαχαχ

Ε ρε τι πάθαμε!

Στο μεταξύ, κάποιος από κάτω μίλησε για συμπυκνωμένη ανοησία, και... δεν νομίζω να εννοούσε κάτι άλλο παρά τα δικά σου σχόλια πάνω στα δικά μου.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι το άφησες να μένει εκεί να το βλέπει όλος ο κόσμος. Ή μήπως δεν το είδες ακόμα?

Εν συντομία : όταν σου εφιστά κάποιος την προσοχή σε κάτι σάπιο, δεν πάει να πει ότι σκοπεύει να σε εμποδίσει να κάνεις καμιά μεγαλειώδη επανάσταση!
Επαναλαμβάνω λοιπόν, ξύπνα. Γιατί αλλιώς θα μείνεις μια ζωή, ένα μοσχάρι, ένα έυκολο θύμα στον κάθε πονηρό. Εκτός κι αν εσύ, είσαι συνεργάτης τους!

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ. Brunner = ένας από τους πολλούς αφελείς αλλά και κουτοπόνηρους που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

Το ιταλικό Duchesse ( il Duce Mussolini ) και το εβραϊκό Ελισσαμπεθ, μας τα πασσάρεις για ελληνικά ονόματα?
Τελικά πόσο πολύ μας δουλεύεις εσύ?

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

Τελικά οχι μονο πόνεσε αλλά και ξέσκισε τα σωθηκά και τα κολοφάρδουλα.....των Ανθέλληνων Σιωνιστών
περαστικά σας !!!!!!!!!
Ξυπνοι Επανασταστάτες !!!!!