Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Παρέμβαση Παπούλια για τη διαφθορά στη χώρα

 Από το Ελσίνκι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέκρινε τα τεκταινόμενα της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα και εξήρε την εξέγερση των νέων τον περασμένο Δεκέμβρη.

Παρέμβαση στα ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με δήλωσή του από το Ελσίνκι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Η προτροπή μου είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγή και το 'φάρμακο' της Φινλανδίας. Δηλαδή, διαφάνεια, έλεγχος και η πολιτική τάξη να είναι εξαιρετικά διαφανής. Ο καθένας να απλώνει τα πόδια του, όσο το πάπλωμά του επιτρέπει.»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κάρολος Παπούλιας ρωτήθηκε από Φιλανδό δημοσιογράφο για τις διαδηλώσεις, που έγιναν στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο.

Ο κ. Παπούλιας απάντησε υποστηρίζοντας ότι: «τον περασμένο Δεκέμβριο είχαμε μια εξέγερση των νέων ανθρώπων, που εκδήλωσαν την οργή τους για όλα αυτά, για τα οποία δεν συμφωνούν και τους κάνουν να υποφέρουν. Θεωρώ, ότι είναι παρήγορο πως η νεολαία εξεγείρεται για πράγματα, τα οποία δεν μας πηγαίνουν, δεν μας αρέσουν.» Νομίζω ότι παρ' όλες τις δυσκολίες, η πολιτική ζωή στην Ελλάδα πορεύεται ένα δρόμο όχι ιδιαίτερα διαφορετικό από αυτόν που πορεύονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες, μπορώ να πω, δοκιμάζονται πολύ περισσότερο από την οικονομική κρίση, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
sport-fm.

1 σχόλιο:

Μάρκος είπε...

Ουρά του Τσίπρα και ο Παπούλιας...εύγε!