Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

''Κύπρος και Ομοσπονδία"Το Φυλάδιο Ενέργειας Προπαγάνδας και Παραπληροφόρησης;

Ξεκίνησε από εχθές η ενημέρωση των Κυπρίων για την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με την Διανομή του παραπάνω  φυλλαδίου . 

Το  Φυλλάδιο Μπορείτε να το κατεβάσετε  σε μορφή pdf από εδώ

Νυκτερινός Επισκέπτης

Πουθενά δεν αναγράφεται Εντέχνως και σκοπίμως   η Εκ περιτροπής Προεδρία, εισήγηση που έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο  κ. Χριστόφιας. Απόδειξη ότι το  παραδέχεται σε συνέντευξη στο γερμανικό ραδιοσταθμό «Deutschlandradio» ότι πρόκειται για «μια εντελώς καινούρια πρόταση».

Αναστασιάδης"Κάλιο αργά παρά ποτέ"
«Κάλιο αργά παρά ποτέ», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, αναφορικά με τη διανομή διαφωτιστικών εντύπων για τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία από την Κυβέρνηση.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών"Δεν θέλουν ακαδημαϊκή ενημέρωση οι πολίτες"

''Στο στάδιο που βρίσκεται σήμερα ο κυπριακός λαός δεν επιζητά ακαδημαϊκού τύπου πληροφορίες για την ομοσπονδία και τη διάρθρωση των ομοσπονδιακών κρατών. Αυτό που προέχει κατά την άποψη μας είναι η ενημέρωση για την ουσία των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από τον Πρόεδρο Χριστόφια'', αναφέρουν οι Οικολόγοι.

ΕΥΡΩΚΟ: "Φυλλάδιο παραπληροφόρησης και προπαγάνδας"

 «Η εκτίμηση μας για το φυλλάδιο της κυβέρνησης είναι ότι αυτό αποτελεί μια ενέργεια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Η κυβέρνηση Χριστόφια επιχειρεί να ωραιοποιήσει τα πράγματα, να δικαιολογήσει τις παραχωρήσεις και υποχωρήσεις της και να φορτώσει σε άλλους ακόμα και τις δικές του ευθύνες» πρόσθεσε .Στο φυλλάδιο γίνεται προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι η «διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών κορυφής, πράγμα που είναι τελείως ψέμα, ενώ η ενημέρωση περιορίζεται σε επικεφαλίδες και γενικόλογες περιγραφές που δεν έχουν σχέση με τις παραμέτρους λύσης του κυπριακού».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνους είπε



ότι «είναι στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών, αναφορικά με τη λύση διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας, μια λύση που όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διαπραγματευτήκαν το Κυπριακό, είχαν ως στόχο στη βάση του συμβιβασμού, που έχουμε κάνει με τη τουρκοκυπριακή κοινότητα, αρχής γενομένης από το 1977 στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: