Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Illuminati - Αποδείξεις για την συνομωσία - Λονδίνο 1797


Το βιβλίο γράφτηκε το 1797 απο τον Σκωτσέζο επιστήμονα Τζων Ρόμπισον, και θεωρείται απο τις παλαιότερες και πιο βάσιμες πηγές σχετικά με το ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει με για τις Secret Societies, τις Μυστικές Εταιρείες και τα κλειστά λόμπυ των δυνατών και των ισχυρών που παίρνουν τις αποφάσεις του κόσμου, αφού φέρεται να είναι ή να υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο ίδιος μέλος της Σκωτσέζικης Στοάς…Θα το βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέρον πιστεύω. Το βιβλίο είναι στα Ελληνικά απο τις εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Πάνω στα χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου που βρίσκοντα σήμερα σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ απεικονίζονται στην μπροστινή πλευρά ο Τζορτζ Ουάσινγκτον και η σραγίδα του Αμερικανικού Θησαυροφυλακίου, ενώ στην πίσς πλευρά διακρίνεται η πολυσυζητημένη Μεγάλη Σφραγίδα η οποία κατα πολλούς δηλώνει την υπόγεια σύνδεση της χώρας και της διακυβέρνησής της με τη μυστική οργάνωση των Illuminati.
Μορφολογικά πρόκειται για μια κόλουρη πυραμίδα, πάνω απο την οποία βρίσκεται ο Παντεπόπτης Οφθαλμός,ενώ η όλη σύνθεση πλαισιώνεται από τις λατινικές φράσεις Annuit Coeptis και Novus Ordo Seclorum.
Απο πλευράς αμερικάνικης κυβέρνησης, η επίσημη εξήγηση θέλει τη Μεγάλη Σφραγίδα να αποτελεί εθνικό σύμβολο που συνδέεται με την ισχύ και τη διάρκεια των Ηνωμένων Πολιτειών και ως τέτοιο βρίσκεται στην κατοχή του αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών.Τώρα σχετικά με την εξήγηση του συμβόλου:
Σύμφωνα πάντα με την επίσημη αμερικάνικη εκδοχή, η κόλουρη πυραμίδα υποδεικνύει τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των ΗΠΑ, ενώ ο Παντεπόπτης Οφθαλμός που βρίσκεται στην κορυφή της συμβολίζει τη συνεχή καθοδήγηση του Θεου στον δρόμο για την επίτευξη του Αμερικάνικου Σκοπού.
Ως προς τις δυο επιγραφές η μεν Annuit Coeptis μεταφράζεται ως
και αναφέρεται στις πολλές περιπτώσεις που η Θεία Πρόνοια υπήρξε ευνοική κατα τη μορφοποίηση του αμερικάνικου κράτους, η δε Nous Ordo Seclorum σημαίνει και σηματοδοτεί μια νέα αμερικανική εποχή.Η φράση αυτή πρωτοακούστηκε απο τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο όταν μιλώντας κάποτε στον αμερικανικό λαό είχε πειΔεν το εμφανίζει και δεν ξέρω γιατί αλλά καταλάβατε). [Εισερχόμαστε σε μια Νέα Παγκόσμια Τάξη.Ο 21ος αιώνας καταφθάνει ως μια Φωταψία(Φώτιση) από χίλια φώτα!]
Την απόφαση για την απεικόνιση της Μεγάλης Σφραγίδας πάνω στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου φέρεται να πήρε ο τότε (1935) υπουργός της Αμερικανικής Κυβέρνησης και δεδηλωμένος Τέκτονας Χένρι Άγκαρντ Γουάλας, ο οποίος στη συνέχεια διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον πρόεδρο Ρούσβελτ απο το 1940 έως το 1944.
Ωστόσο παρά τη σύνδεση της Μεγάλης Σφραγίδας με τον Ελευθεροτεκτονισμό η ίδια προ υπήρχε της απεικόνισης της πάνω στο χαρτονόμισμα.Λέγεται ότι ο ίδιος ο Τζορτζ Ουάσινγκτον είχε το σύμβολο του οφθαλμού μέσα στην πυραμίδα πάνω στην τεκτονική του ποδιά και μαζί με τον Βενιαμίν Φραγκλίνο επίσης μέλος της αδελφότητας είχαν αναλάβει να μορφοποιήσουν τη Μεγάλη Σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα.Τελικά τα σημερινά σύμβολα ενσωματώθηκαν στη Μεγάλη Σφραγίδα απο τον Τσαπλς Τομπσον, Γραμματέα του Κογκρέσου το 1782 και τον Γουίλιαμ Μπάρτον χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξαν ποτέ Ελευθεροτέκτονες.Η Μεγάλη Σφραγίδα καθιερώθηκε επίσημα ώς εθνικό σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Ιουωίου του 1782.
Οι θεωρίες συνωμοσίας θέλουν τον συμβολισμό του χαρτονομίσματος του δολαρίου να παραπέμπει στους Illuminati,υποστηρίζοντας ότι η τόσο εμφανής καθιέρωσή του αποδεικνύει και την ύπαρξη ενός ευφυούς προγράμματος της μυστικής αυτής οργάνωσης, με σκοπό την κυριαρχία στη χώρα που προοριζόταν να κυβερνήσει τον κόσμο. Εξάλλου ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που συνδέει συνωμοσιολογικά το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου με την οργάνωση του Βάισχαουπτ είναι και η εμφάνιση των γραμμάτων MDCCLXXVI κάτω απο την κόλουρη πυραμίδα της Μεγάλης Σφραγίδας, τα οποία βάσει του λατινικού τρόπου αρίθμησης δηλώνουν τον αριθμό 1776.Η χρονολογία αυτή δηλώνει μεν το έτος έναρξης της Αμερικανικής Επανάστασης παράλληλα όμως παραπέμπει σε κάτι πιο σκοτεινό: στο έτος ίδρυσης των Illuminati.
Ωστόσο οι συνωμισιολόγοι συχνά υπογραμμίζουν άλλο ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που φαίνεται να εμφανίζει και η Μεγάλη Σφραγίδα αλλά και το ίδιο το χαρτονόμισμα γενικότερα: η επανειλημμένη εμφάνιση του αριθμού 13, ο οποίος αποτελούσε τον κωδικό αριθμό των Illuminati και αναφερόταν στους 13 βαθμούς της μύησής τους.
Ετσι η πυραμίδα της Μεγάλης Σφραγίδας έχει 13 σκαλία ενώ 13 είναι και τα γράμματα της φράσης Annuit Coeptis.
Επιπλέον απο 13 γράμματα αποτελείται και η λατινική φράση E Pluribus Unim () που κρατάει στο ράμφος του ο αετός στην Μεγάλη Σφραγίδα. 13 είναι τα φύλλα ελιάς πάνω στο κλαδί που κρατά ο αετός, 13 και οι ράβδοι πάνω στην ασπίδα πίσω απο την οποία βρίσκεται ο αετός οποίος έχει 13 φτερά πάνω σε κάθε σπιθαμή της φτερούγας του και κρατά 13 βέλη με το άλλο του ωύχι.
Σύμφωνα με την τεκτονική παράδοση το 13 αποτελεί έναν αριθμό που δηλώνει μεγάλη δύναμη ενώ οι αποκρυφιστικοί κύκλοι θεωρούν το 13 αντιπροσωπευτικό του διαβόλου..........



Απόσπασμα απο το βιβλίο του John Robinson, Illuminati Αποδείξεις για την συνωμοσία εναντίον όλων των θρησκειών και κυβερνήσεων της Ευρώπης.
Λονδίνο 1797






Δεν υπάρχουν σχόλια: